Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
selska cesma(gurna)
Zdravo.Cesmata e izgradena vo periodot od 1895-1900 ja izgradil nekoj pop cesmata e na 250m do crkvata.Pred nekoj den koga se setav so kuceto pominuvajki od tamu mi se prepi voda i koga se navednav da se napijam do cesmurkata na rabot na cesmata izlegoa 5 zlatni pari od koi 3-te padnaa vo koritoto a ostanatite 2 nikade gi nemase.Ako kopam tamu dali ima verovatnost da najdam uste zlatni paricki?
p.s Na 1 strana od parickata imase nekoja si spila,karpa takvo nesto,a na drugata strana od parickata imase elenska glava.
Odgovori
Brat tvoja si sreca  a i tvoje si pare.Jedino posto je crkva blizo a cesmu je gradio kako kazes pop jedan deo je ostavljen da se  izgradi ,obnovi , ili pomogne crkva.A i da se pomogne sirotinja!Crkva se ne pomaze u pare nego u materijal i majstori .Sirotinja isto tako da im se nesto sto ima treba a pare [dukati] ne!
Odgovori
SE TOA E DOBRO NO CESMATA E IZGRADENA NA SREDE SELO AKO RESAM DA KOPAM SEKAKO KE ME VIDI NEKOJ,SAMO OSTANUVA KOGA KE BIDAT MNOGU LOSI VREMENSKITE PROGNOZI TOGAS INAKU CESMATA E IZGRADENA NA RUSHENA KARPA I VRZ KARPATA IMA OKULU 1M SLOJ CEMENTO PA POSLE E CESMATA
MNOGU VREVA KE PRIVLECAM
DAJ NEKOJ PREDLOK
Odgovori
Predlog, dobra ekipa i kopanje cheshmata Smile
Odgovori
makedonijaa tvoja sreka ne treba cekanje...za tebe e tamu rabotata pozdrav
Odgovori
restavriraj ja, i taka treba da pustis nesto za crkvata,  pa i za cesmata
Odgovori
POZ kaligula  i kasi sto te maci  mnogu vrtis levo desno kasi da te slusat site sto znaes mose ke ti trebame nekoj od forum ke ti pomogne mose si dobar ali mnogu si cudan kako lisica gi postavas komentarite  poz  pop martin HIMOVIC I KLUC
Odgovori
Samo mu kazav kako da gi izvadi parite ako se vo cesma na sredselo, kratko I jasno. Citaj ubavo I ke vidis deka nema nisto loso napisano.
Mene me ucele deka ako najdam nesto da go podelam bratski so toj sto sum go nasol I da se ostavi del za restavracija n.a. Verski objekt vo blizina.
Jas taka si znam
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)