31-12-2012, 03:18 AM
Vrtim se po sajtu i pokusavam da nadjem,makar jedan post,da se neko do kupaca domacih detektora,nije zalio na doticni,ali,slaba vajda od toga. Zanimlivo je citati postove u kojima konstruktori hvale svoje detektore,ali izbegavaju da postave video....pogotovo izbegavaju da postave video sa terena,u zemlji,sto bi se reklo. Svi nekakve,"vazdusne" testove,prikazuju,kao da je to merodavno za jedan detektor i prikazianje njegovih performansi i mogucnosti. Pa,ljudi nekupuju detektore,da bi mlatili sa njima po vazduhu....ustvari,mozda ima mazohista koji i takve stvari rade,neznam? Jedini je korektno istupio,clan "ORBIT",pa je demistifikovao,te "famozne", satro,XR71 ili,neznam ni sam,a verovatno nezna ni sam konstruktor tih detektora,kako se,ustvari,stvarno i zovu ti modeli. Tih "KIT",modela,za varijantu "uradi sam" ima na Turskim sajtovima,po sarenim cenama,sa "sondama",motanim od telefonskog kabla ili nekog drugog,nebitno,vise varijanti. A,cene su takve,da ispada,da "ruke" nasih "majstora,izadju oko 200 eura,sto je,moglo bi se reci,fina zarada za jedan aparat,tipa,"Sulejman velicanstveni".Sada je u "modi",verovatno,to da poseduje i displej.....zamisli to...DISPLEJ!? Heeej,kakav napredak tehnologije,na nasem,napacenom,trzistu,nazovi,detektora. Ranije sam radio prilicno dosta sa raznim modelima,ne tako zvucnih imena,ali ipak solidnih za numizmatiku,koja me i interesuje i naravno,ovo mi je hobi,ne opsesija,kao sto vidim da je velikom broju clanova,koji u svakom "planu" vide magazu,a konstruktori u svakom "planu blaga" vide mogucnost za zaradu,kod ljudi "gladnih" dukata. Molim vas da se nenadjete uvredjenim,ma ko da se "prepozna" u svemu ovome,samo.......koliko vidim,jedino,gospodin "Orbit" nudi neke realne dubine,ni nalik onima od 2,3 i vise metara,kao drugi "konstruktori". Ovo je samo moje malo zapazanje,odredjenih tekstova,u vezi "rucnih radova",kako ih je neko nazvao. Istini,za volju,i zluradost onih kojima nece da se svidi ovakvo pisanje,neradim vise terene u toj meri,kao ranijih godina,vec sam primoran da iz "fotelje",pratim desavanja na tom polju zabave,tako da imam puno vremena da pazljivo procitam svaki post.