Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aleksinac i okolina
#1
Pozdrav svima. Znatizelja oko nekih dogadjaja i lokaliteta u mojoj okolini me spojila sa ovim hobijem. Svaka pomoc i nove informacije su dobrodosle. S obzirom na samu poziciju Alesinca u samoj okolini je bilo puno naselja,raznih stanovnika i dogadjaja.  
Sa jedne strane je cuvena bitka na Sumatovcu. Sve sto sam do sad pronasao na ovom terenu je jedan turski novcic i masa gelera i kursuma. Sancevi se naziru jos uvek i svi nalazi su u blizini istih. Cim se odaljim malo dalje od njih nema nicega. Ili mi nesto nije poznato oko toka bitke i rasporeda snaga ili su kolege pre mene sve ocistile.
Sa druge strane u podnoziju malog Jastrepca nalaze se tri lokacije sa nazivima Gradiste. Na dva sam bio i ona su prekopana vise puta,na nekim mestima cak i do 2m u zivoj steni. Na jednom sam nasao par novcica iz rimskog doba,ima i razlupane grncarije,klinova,eksera dokaz da je bilo neko naselje mada ne mogu da procenim obim istog i koliko sam prcenio da su bila 3 reda zidova-bedema. Na drugom na kom sam bio osim eksera,govedjih potkovica i par komada sljake nista drugo nisam nasao.
Svaka pomoc i smernice su dobrodosle.
Odgovori
#2
zdravo prijatelju, gdje si našao rimske novčiće, grnčarija i razne kućne potrepštine je bilo staro naselje i sigurno ćeš naći još zanimljivosti.  potrebno je utvrditi iz kog vijeka je ovo naselje bazirano na novcu, a onda se već može govoriti da li je vrijedno truda da se više istražuje na licu mjesta.
Odgovori
#3
želite pomoć, a odgovora nema ...
Vuk je slabiji od lava i medveda, ali nikad nije išao da igra kao oni u cirkusu!  Cool
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)