Teme: 20
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pozdrav! hteo sam da podelim jednu informaciju sa vama pa me zanimaju vasa misljenja.
Moj jako dobar prijatelj zivi u samom strogom centru grada (necu otkriti koji) i tacno ispod dela kuce gde mu se nalazi kuhinja se nalazi rimski bunar(1000% proverena i tacna informacija)
taj deo kuce svake godine "tone" i ima pad za nekolicinu stepeni,svake sezone mora da izgituje delove zida jer svaki put puca na istim mestima
Zanima me da li iko ima predstavu sta bi moglo da se nadje unutar bunara ,iako je prakticno nemoguce "odraditi" bilo sta po tom pitanju .Ponavljam jaka lokacija je u pitanju ,ceo grad je top rimska lokacija...
Teme: 8
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(10-05-2024, 02:21 PM)Hatelock Piše: Pozdrav! hteo sam da podelim jednu informaciju sa vama pa me zanimaju vasa misljenja.
Moj jako dobar prijatelj zivi u samom strogom centru grada (necu otkriti koji) i tacno ispod dela kuce gde mu se nalazi kuhinja se nalazi rimski bunar(1000% proverena i tacna informacija)
taj deo kuce svake godine "tone" i ima pad za nekolicinu stepeni,svake sezone mora da izgituje delove zida jer svaki put puca na istim mestima
Zanima me da li iko ima predstavu sta bi moglo da se nadje unutar bunara ,iako je prakticno nemoguce "odraditi" bilo sta po tom pitanju .Ponavljam jaka lokacija je u pitanju ,ceo grad je top rimska lokacija...
Ne mora da znaci da tu ima nesto ali je neophodno ojacati podlogu kuce da nebi pala.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Kazem ti proverena informacija da je ispod rimski bunar.
Teme: 0
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Brate, kako si napisao "Rimski bunar" je samo opšti pojam. Ako si 1000% siguran da je u pitanju "rimski bunar", onda moraš još 1000% znati da li je ovaj bunar iznutra pun vode ili suv, jer te razlike su bitne za rezultat pretrage. Pogotovo zato što misliš da je ovo mjesto u suštini rimsko.
Vuk je slabiji od lava i medveda, ali nikad nije išao da igra kao oni u cirkusu!
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Informacije iz muzeja govore da tu jeste bunar jer se zna ceo plan grada iz tog doba..dal u njemu i dalje ima vode ili je presusio ne znamo jer je nemoguce proveriti...kuca svakako ima temelj ,ali kao sto sam napisao taj deo iz godine u godinu delimicno "tone"..
Mene samo zanima sta bi eventualno moglo da se nadje ...citao sam primer na netu , u UK su u jednom od bunara nasli deo paradnog oklopa i neke delove srebrnih posuda...
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(22-05-2024, 08:49 PM)Hatelock Piše: Informacije iz muzeja govore da tu jeste bunar jer se zna ceo plan grada iz tog doba..dal u njemu i dalje ima vode ili je presusio ne znamo jer je nemoguce proveriti...kuca svakako ima temelj Brate, nisam iz muzeja, ali jedno ti mogu reći, da su stvarno znali šta se nalazi ispod ove moderne kuće, NIKAD ne bi dozvolili da se izgradi! I reći ću ti još jednu zanimljivost o ovom slučaju. Vjerujem da nije bunar, već ulaz koji vodi do drugih radova ispod. Vremenom je ovaj ulaz počeo da se urušava, pa zbog toga i ovaj dio kuće tone. Inače, da, generalno, mnogo je zanimljivih stvari iz antike pronađeno u raznim starim bunarima.
Vuk je slabiji od lava i medveda, ali nikad nije išao da igra kao oni u cirkusu!
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ne znam sta bi ti rekao na ovo... imali smo mnostvo primera po Srbiji gde se unistava skoro svaki lokalitet pogotovo ako se u gradu nesto pronadje... zidaju zgrade preko grobnica a nece sazidati kucu preko bunara .... ponavljam ti ,ceo grad je ex Rimski grad, pogotovo centar gde je i kuca ...
a ispod centra se nalazi uffff,necu da pisem verovatno ce te skontati o kojoj se lokaciji radi... drugaru je ostala ta kuca jer ako se ne varam ,plac je dobio njegov pradeda ili deda tamo posle rata (nisam 100% siguran tacno ) za vreme komunizma ,jer je u to vreme bio da kazemo ugledan gospodin, zubar ,pa su sve budze u to vreme dobijali top lokacije dok se obican narod snalazio ...
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Smirise se brate, ne treba pisati ni naziv grada ni adresu ove kuće. U ovim krajecima, slikovito rečeno, skoro svaki centimetar je dio historije, bilo da je ona stara ili nova. Zemlja je bila natopljena ljudskom krvlju i suze tokom milenijuma. Tema je duga i nema smisla pričati o njoj ovdje. Ali iz svega što ste odlučili da nam kažete, barem je jedno više nego očigledno - ova kuća vašeg prijatelja je opasna za svoje stanare sada, pa i u budućnosti. Da, u svemu ovome definitivno ima nečeg sentimentalnog - ovaj dom je bio njegovog pradjeda, njegovog djeda itd. A ako je ispod njega bunar pun blaga ... ja barem ne vjerujem u ovu hipotezu.
Teme: 10
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Poštovanje, mišljenja sam da, ako se na bunaru gradila kuća, taj bunar je morao biti zatrpan, jer niko ne bi na otvoren bunar gradio kuću. Drugo, vrlo lako se može utvrditi da li u bunaru ima vode pomoću viska ili rašlji. Treba naći čoveka koji se bavi podzemnim vodama. Treće, ako je bunar pun vode, sigurno u njemu nema ništa. Četvrto, ako je kuhinja spoljni zid kuće, može se raditi detektorom pored zida, iskopati rupu do ispod temelja, da ne bi signal vukao na temelj. ako u rupi vuče na dole, onda verovatno ima nečega. Sve to pod uslovom da je bunar presušio, što, kao što sam rekla, treba prvo ispitati. Mislim da sam Vam malo pomogla, jer ja bih tako uradila, kao logičnu stvar. Srećno...
|