04-09-2012, 04:34 PM
Kosac, da li znas nesto.....
KRSTOVI, X i DUPLA STRELICA....
|
04-09-2012, 04:34 PM
Kosac, da li znas nesto.....
04-09-2012, 05:06 PM
04-09-2012, 06:14 PM
hvala dojranski...
hoces reci da onaj KRST u kvadratu predstavlja znak da je NEGDE nesto ZATVORENO kamenom (pecina mozda) a da to treba traziti u pravcu ONE STRELICE? marsovac
04-09-2012, 10:29 PM
Krst koji se tu nalazi kazuje da si na pravom mestu. Tu je sigurno blizu Rimski grad. Ispod mora da postoji Hisar i u njemu ima isto nekoliko slicnih krstova.Uzmi masinu i pozabavi se ako nista onda ces sigurno naci numizmatiku. Sifrarnik znakova koji mnogi poseduju se razlikuju od coveka do coveka, tako da ne bih verovao njima ali po iskustvu blizu je Rimski grad i ulaz u ventilacione otvore.
Pozdrav
04-09-2012, 10:43 PM
Ne bih reko da je ulaz u rimski grad.
Krst je u pitanju , i to pravoslavni . Ja takodje radim rim i jos nisam cuo za obelezavanje ulaska u grad Drugo poznati su svi rimski gradovi i gde su bili, tako da nema iznenadjenja , jedino moze da bude neka isturena vila rustika koja nije pripadala gradu, cak i usputne stanice se znaju gde su, ili odmaralista. On bi trebao da zna, da li je u blizini bio neki rimski grad. Ovde je definitivno rec o krstu, sto obelezava hriscanstvo, cak je pravoslavni krst u pitanju. Ne mogu da datiram ovaj krst ali jos manje mogu da kazem sta moze da znaci i gde treba da se trazi u svakom slucaju nije nista na odmet da se radi okolo pa cak i sira okolina. Mislim cak da je krst bio obojen nekakvom vrstom farbe (mozda prirodne boje), ima ostataka. Definitivno nije rimsko nista tu na ovim znakovima, jedino x ali i to je mrsavo ako znamo kako je konstantinov znak bio. Deseta legija se recimo obelezavala ovako : LEG.X ili LEG-X pa onda GEMINA ili koja je vec bila.
05-09-2012, 01:20 AM
Ne znam da li je bio neki grad....ali znam da je tu u blizini bila crkva...ime ne znam...citav teren je jako interesentan...kada se povuce linija izmedju ta dva kesta, negde na sredini je u proslom veku jedan deda video da gore pare...i naravno izvadili su ceo kotao...ne dirajuci ove krstove...tu blizu nalazi se kladenac (jedino ko zna gde je moze da ga nadje-vidi)... cuo sam da je zazidan...pitanje je ko je zazidavao kladence?! Malo nanize, postojao je jos jedan krst...kada se 'gleda' iz vazduha... sve je u obliku krsta... fali taj Levi krak (odnosno desni na krstu )...
Ona X je tu umesana' .... kazase mi da postoji SAkA uklesana... (sakrivena he od radoznalaca)... ja je nisam video... ao mrak ili se nije dalo.... Elem....ko zna o ovome na osnovu slicnih mesta neka mi se javi... Pozdrav Anunaki
12-07-2013, 02:50 PM
Postovani g.Marsovac,
koliko vidim ovde imate znak krsta ne vise mesta,a jedan je sigurno malterisan ili farban...da li je on u sredini kada gledate prostorno?Misljenja sam da postoji vise ostava koje su zatvorene i ovo je bas jako mesto a moguce je da ima i neka "Latinska" Crkva. S potovanjem, Vudi Alen
21-08-2013, 11:58 PM
Ne znam Vudi,
bio sam u Srbiji ali nisam obisao ponovo ovo mesto....nije se dalo vremenski... 8) Marsovac |
|
|