Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Molim pomoc !!
Pre svega pozdrav svima. Nov sam, pratim ovaj sajt vec duze vreme, a danas sam i resio da se registrujem. Tacnije juce sam po jednoj legendi trazio nekoliko zlatnika, koji su po prici bili zakopani pored jedne kuce tacnije u 3 ara placa. Od kuce nema nista, samo podrumski zidovi, koji verovatno nece ni postojati za koju godinu jel se sve raspada na dodir. Kuca je stara jos od vremena turaka, al je bila i za vreme drugog svetskog rata. E sad te zlatnike nisam nasao mada nisam ni ocekivao da cu naci, nasao sam nekoliko caura iz prvog svetskog rata i 4 pare iz drugog svetskog rata. al sam nasao deo srebrne poluge u cosku pomenutog podruma koji tezi 1,653 grama. Vizuelno mi se cini da je poluga presecana na vise parcica i to po rezovima bih rekao da je sekao brener. Na ovom delu sto sam nasao pise slovo W  samo se to vidi. I da napomenem da sam 1 sat nakog nalaska tog dela cuo pricu da je pre 10-ak godina nov gazda tog imanja nasao isto deo srebra dok je cistio urusenu kucu koji je tezio oko 2,5 kila. Predpostavljam da je ta poluga presecena na 6 delova radi skrivanja na vise mesta, al nemam predstavu odakle ti delovi u toj kuci i cija je to poluga?  Slike ne znam kako vi upload-ujete ja cu dati link pa vi pogledajte.  Smile Ako iko zna nesto o polugama, dobro bi dosla pomoc.

http://imageshack.us/photo/my-images/839...02453.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/829...02401.jpg/

A ta dva zareza na njoj su od udara budaka dok sam je odkopavao.  ;D
Odgovori
Brate posto tepih?

Slusaj, jel mozes da kazes gde se nalazilo sve ovo sto si napisao, tj. mesto.
Ovde ima ljudi koji imaju mape i raznorazna saznanja koja mozda obuhvataju taj tvoj deo.
Definitivno ima necega tu. Mozda se neko i prihvati da odradite teren aparatom
sto bi bilo najbolje resenje.
Da ne lutas i ne mozgas, ili kupi jedan pa vidi.
Odgovori
Nalazi se u selu Zivkovci, a inace ja sam ia Arandjelovca. To je na 15-ak km od mene... imam detektor,kako bih ga inace nasao Smile al nije nista posebno  Fisher 1280x Aquanaut samo sto mu je doradjen zvucnik da se ne nose slusalice stalno i veca sonda stavljena cini mi se da je kostala oko 200 evra. davno sam ga uzeo. A po pricama u tom selu je nekada bio neki rudnik ili u njegovoj okolini za vreme rimljana, nalazeni su bronzani vojnici kao male igracke koliko sam upucen. To je sto znam
Odgovori
To tvoje selo se nalazi u rudnickom delu Srbije pod Turskom.
Mesto je poznato i po tome sto je tu prvi zabelezen primer poturcavanja
i po nekim spisima koje imam pred sobom jako je bogato istorijskim momentima.
Prepadi na karavane, bitke koje su se desavale, a ima ih u Turskim spisima
desavale su se bas u tvom kraju. Potez od tvog sela pa do Liplja je jako zanimljiv
meni i nekim mojim prijateljima i mogu te posavetovati da se naoruzas strpljenjem
i krenes u potragu. To sto imas na imanju moze da bude i BINGO.
Ova teritorija je prepuna, provereno.
Nije vadjeno, pise da se svasta desavalo i sve je zvanicno iz 1537 pa nadalje.

[Slika: zivkovci.jpg]

Odgovori
Ok, hvala na odgovoru, a moram pomenuti da u blizini Arandjelovca u jednom selu po prici ima zakopana crkva, bila je jos jedna al je odkopana pre neku godinu i renovirana... za drugu se slabo zna vec samo mestani sela koje se polako gasi. Isao sam tamo sa drustvom vise puta kopali smo sa strane i dosli do zidine to je u jednoj sumi blizu toga je pre bila vodenica i neke kucice, al toga vise nema. Da se vratim na zid, kad smo dosli do njega udarali smo krampom, i probili nekih pola metra, al nismo probili rupu, posle toga je bilo kise i ulaz nam se urusio. Inace zid je kao redjano kamenje sa nekom smesom nalik betonu spajano... vidi se lepo na kamenu kad ga izvalimo da ima "maltera" tako red kamena pa naidjemo na pesak u tankom sloju, pa opet red kamena. Citao sam da su na starim crkvama zidovi bili i do 2 metra debljine na uglovima. i da su te crkve bez krova vec cele zidane kamenom,pa su mogle da se zatrpaju da ih turci ne bi rusili ili sta vec. JEl moguce da nesto ima u njoj? Inace znam dosta prica ovde o zlatu,i znam od prilike gde se nalazi, al ovaj detektor nije nista posebno i pored toga ima dosta rude gvozdja, tako da je ovaj detektor nemocan.
Odgovori
Mislim da bi ovakve stvari mozda trebao da sacuvas za sebe i
da sa nekim jakoooo dobrim prijateljem nastavis da trazis na tom mestu.
Tacno je da su crkve zatrpavali bas u tom kraju i tacno je da je moguce da ces
izaci u novine ukoliko budes castan covek i kad zavrsis potragu pozoves koga treba da pozoves.
Nadam se da se razumemo.
Odgovori
Cekam lepo vreme, pa da krenem u obilaske raznih mesta u okolini.Hvala na odgovoru
Odgovori
Sam kraj Arandjelovac,Topola,Rača Kragujevačka je dosta zanimljiv, jer tu je bilo dosta šuma a i put je prolazio
carigradski drum po kome su se kretali karavani pa ima dosta zanimljivih prica jer je bilo dosta hajduka
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)