Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
crkva
#11
u sicevu nema nijedna crkva posvecena sv georgiju u ostrvici nisam siguran ali mislim da i tamo nema
Odgovori
#12
nije to,ovo je nesto drugo .
Odgovori
#13
kinta nije ti to zidana crkva pa moguce da je neznas
Odgovori
#14
barbarevec sve je moguce,na levoj strani kako kazes bila je samo jedna ona je davno potopljena za drugu neznam. sve crkve koje znam su na desnoj strani nisave.
Odgovori
#15
Kinto nemesaj pojmove  Smile Smile Smile Smile levo I desno to za levo se odnosi za unutra kad udjes u manastir  Big Grin nego šta se još zna na taj potez tamo daj malo da  spodelimo znanje
Odgovori
#16
pritoka kao dolina u dolini ovaj kamen


Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)
   
Odgovori
#17
Kinta u Sićevu nema ali ima u Sićevačkoj klisuri nekad se to mesto zvalo Lečilište danas su umne glave promenile naziv  jedna od najstarijih crkava iz tog kraja iiz IV veka.  Inače tada su  ljudi verovali da kupanje u osveštenu vodu daje natprirodne moći. Inače dago skrivana od očiju javnosti a zašto???

MAKEDONAC jel ti  taj prijatelj zdrav što je posetio ovu crkvu???


Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)
   
Odgovori
#18
meraklja sa juga nisu makedonci ulazili tamo nego su  hteli da pomognu svjoj braca iz srbije odavde je uzet plan a sta je bilo dalje vi dobro znate tamo koja je prica  odve kod nas je drugacija pa mislim da bi bilo bolje da iznesemo sve argumente javno
Odgovori
#19
Crkva je nastala na antičkoj grobnici jedna od većih ako ne i naj veća u maloj svetoj gori ali nije obnovljena u 17 veku od strane Simeuna, Živka i Veselina(neki ih zovu Kneževima, a neki ih zovu Turskim vazalima kako god u to vreme su imali mnogo zlata),  koji su inače u to vreme obnavljali razne crkve u tom kraju. Pošto imamo samo rekla kazala ništa za sada napisano priča je u fazonu nekadašnjeg časopisa Treće oko zato o tome ne bih da pišem da me ne bi poslali na neka ispitivanja u zdravstvenu instituciju. Inače stvarno ni meni nije jasno zašto jedna od naj većih nije obnovljena??? Ostaje  nekim drugim generacijama da o tome pripovedaju.
Inače se vezuje za ovaj post
https://www.kurir.rs/vesti/srbija/160083...rzo-i-umre
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)