Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ispiranje zlata na reci Pek
zdravo spaidermen
sve zavisi od zlatonosnog potoka ili reke! U proseku nase reke daju 3 gr po kubiku ali to ako ispiras SVE.  To jest ides redom. Ali ako znas gde ga ostavlja i kako naci eluvijal mozes isprati i 5- 10 gr/kubiku. Ali ako i to ne radis vec ides na gomilano zlato Eeeee tu ima podosta. Postoji i "ispiranje" bez vode sistem koji su razvili Austrilijanci.
Pozdrav
Odgovori
A ima li povrsinskih terena ,a da to nisu recni tokovi na kojima moze da se nadje samorodno zlato. Ima li takvih terena kod nas u Srbiji ?
Odgovori
Zdravo grotagold
drago mi je da si postavio ovo pitanje, niko da se seti! Odgovor je ima i te kako da ima.U nasoj zemlji postoje nekoliko regije u kojima se nalaze takva mesta .
Pozdrav
Odgovori
E to i mene zanima,,,kako naci takav lokalitet i kako vrsiti exploataciju istog a da to ostane u domenu amaterskog ispiranja...tj vikend posao..pozz i hvala
Odgovori
(24-10-2012, 01:50 PM)Acabeograd link Piše:E to i mene zanima,,,kako naci takav lokalitet i kako vrsiti exploataciju istog a da to ostane u domenu amaterskog ispiranja...tj vikend posao..pozz i hvala
Aco brate..pa ja rekoh lepo.."POVRSINSKO NALAZENJE A NE ISPIRANJE"....a ti bi da otrcis u neku instituciju da se legalizujes  8) da exploatises..ha ha ha...pa nije ti ovo divlji zapad...ZNAS KAKO SU PROSLI INDIJANCI KAD SU IM STIGLI KAUBOJI  ;D
Odgovori
(24-10-2012, 09:30 PM)grotagold link Piše:[quote author=Acabeograd link=topic=792.msg9506#msg9506 date=1351079417]
E to i mene zanima,,,kako naci takav lokalitet i kako vrsiti exploataciju istog a da to ostane u domenu amaterskog ispiranja...tj vikend posao..pozz i hvala
Aco brate..pa ja rekoh lepo.."POVRSINSKO NALAZENJE A NE ISPIRANJE"....a ti bi da otrcis u neku instituciju da se legalizujes  8) da exploatises..ha ha ha...pa nije ti ovo divlji zapad...ZNAS KAKO SU PROSLI INDIJANCI KAD SU IM STIGLI KAUBOJI  ;D
[/quote]

Nisi ti razumeo a gde procita da otrcim u instituciju i sl...a ispiranje rec je lapsus pronalazenje...ako si ovo napisa tek da bi nesto napisao mogao si i da preskocis...pitao sam kako naci ili prepoznati lokalitet a da to ostane u domenu amaterizma a ne udri do smrti...a sledeci put procitaj tekst vise puta ako nekapiras iz prve.
Odgovori

http://www.youtube.com/watch?v=pXoVyuSTi...ature=plcp
Od ovog lika sam pokupio dobra i korisna saznanja!!!
Odgovori
Jeste interesantno,,,,ja mislim da cu na prolece otici malo  u planinu da se okusamo i u tome,,
Odgovori
Zdravo acabeograd i taverna
Svaki podatak za nekoga ko pocinje u ovom poslu je dragocen. Najvaznije je znati u kom delu nase zemlje se nalaze JAKE zile. Kako su nastale i da li se isplati ici. naravno sve u domenu vikend rada . Za nesto ozbiljnije treba nesto drugo raditi. Ako si vikend ispirac mozes otici u svaki zlatonosni potok i ispirati i posle jednog kubika imaces 1 gram. E sada da li se to nekome isplati to je drugo pitanje.Ali postoji nacin koji moze povecati nalaz i do 5 grama. Naravno  o tome ako zelite mozemo otvoriti novu temu i pisati
pozdrav
Odgovori
Pozdrav Kosacu i hvala na tako lepim tekstovima i informacijama o ispiranju i pronalazenju zlata.Imam nesto malo od opreme za ispiramje zlata jer me to mnogo interesuje  Smile.Razlog sto sam se javio je taj jer imam MD GPX-5000 (za poznavaoce MD ne treba nikakvih objasnjenja o ovom aparatu ) aparat je kao sto mnogi znaju specijalizovan za trazenje samorodnog zlata ali i zlata u drugim oblicima .Veoma bi me interesovalo dali Kosac zna i dali bi hteo da nam ovde na forumu malo objasni gde  i u kakvoj vrsti terena ima samorodnog zlata mislim na povrsinsko trazenje deteketorom i na kojim dubinama ima sanse da se nadje.GPX je veoma mocan aparat sto se tice zlata i prirodnog zlata(u Australiji ga zovu ubica zlata) kao sto sam vec napomenuo ali bez poznavanja terena nema uspeha.Aparat sam kupio skoro tako da nemam mnogo provedenog vremena na terenu sa njime .Veoma je osetljiv i na najmanja zrnca zlata koja se nalaze na pozamasnim dubinama.Veoma je dobar za sve vrste minaralizovanog terena, sto je veoma cest slucaj za teren gde se nalazi samorodno zlato .Da ne objasnjavam puno posto ima dosta dobrih inforamcja po internetu.Sve u svemu bio bih veoma zahvalan (a  mislim da ima jos dosta forumasa koga ova tema interesuje) kad bi se detaljnije popricalo o ovoj temi,da nesto vise saznamo od iskusnih poznavaoca ove oblasti.Koga interesuje trazenje zlata MD-om nek ukuca samo GPX-5000 ,ima na you tube veoma lepih snimaka o ovoj temi .Pozdrav svima !!! Smile
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)