04-11-2018, 08:24 PM
Drugari sta mislite ovom cudu
Live skan
|
10-11-2018, 03:07 AM
To,čudo,kako ga nazivaš....ima vrednost kao i sve one OKM prevare. Da ti obrazložim ukratko. To je neka,hibridna varijanta,LRL+termovizijska kamera,ali veoma slabe rezolucije. Sa tim možeš jedino da nadješ----NIŠTA. Znimlivog je izgleda i sem tih,džidža-bidža fazona na njoj,nema nikakvu upotrebnu vrednost,kao ni većina sličnih uredjaja tog tipa,kojih,istini za volju je,sve više i više na tržištu. Ne znaju šta će više da izmisle,pa su počeli,razne tehničke uredjaje da uparuju,ne bi li to izgledalo,kao,neka,ozbiljna mašina. Na youtube,postoje fake,kao neki testovi,ovog uredjaja,ali je sve to....smuti pa prospi,varijanta. Eto,neko će,verovatno da baci u vetar,odredjenu sumu eura,pa će nadam se podeliti svoje iskustvo,sa nama ostalima,kako to u stvari....ne funkcioniše. Živi bili pa videli,a tome koji bude kupio ovo,neka je Bog u pomoći....trebaće mu.
10-11-2018, 08:23 AM
Zdravo druze Pehina.
Hvala na odgovoru ali moram te pitati Posedujes li ti neki LRL jesi radio sa njima ili. L antenama. Ja sam isao na terene sa nekim drugarima koristilismo pored detektora i i lokatore mi smo ih tada nazivali ,,,Laser,,.drzi se u jednoj ruci izvlaci se antena i prati se gde on vodi. Kad naidje iznad mete pocinje da se vrti u krug u njega se stavlja uzorak onoga sto zelis da pronadjes. Nema neku preteranu elektroniku u njemu i ima neke baterije 3 kom kao za rucni sat malo vece. E tacno je locirao supljine u zemlji bez greske ali sto se tice metala sta god bi stavljao u njega uvek bi smo pronasli zardjalo gvozdje u fazi rapadanja i vukao je na mineralizaciju. Nikad nismo pronalazili zuto ili srebro dodise bakar i mesing jesmo sem gvozdja iako je unutra stajao zlatnik. Kazem nije imao neku jaku elektroniku u njemu kao neki od LRL ali je nesto radio. Da skrratim misljenja sam bar iz mog dosadasnjeg iskustva da ta cudesa od LRL nesto rade samo treba pronaci koji od njih je dobar jer kako i sam kazes na trzistu se sve i svasta prodaje. Pozz i sve najbolje. Hocu da kazem
10-11-2018, 06:42 PM
Da,Dragance,posedujem LRL,posedujem L antene,imao skener 2 godine kod sebe,detektore raznih vrsta,vise komada poslednjih par godina. Saradjivao sa mnogo ljudi,koji se bave ovim sportom,a poseduju razne,džidža-bidže.tipa OKM. Zato se i usudjujem da komentariše,,kako komentarišem....a,dal se to nekome svidelo ili ne....tako je. Ti,famozni laseri,kako ih zoveš.da imao sam kontakt i sa njima,jer jedan poznanik,stariji tragač iz Pirota poseduje bas takav uredjaj,koji je placen,oko 2700 dolara. U koji stavis nesto,on je stavljao dukat,izvuce tu antenu i pocne da se mlati,tamo-vamo. Cak sam jednom probao...i nikad vise,da radim sa nekim elektronskim L antenama,koje imaju,kao nekakve frekvencije,koje je pravio neki elektronicar iz Nis-a,a ima ih nas kolega sa sajta,zove se Sladjanko,itd,itd. Radio sam i sa Noktom Golden King,sa Jeohunter-om... Dosta tih uredjaja je proslo kroz moj zivot. E,sad,moje zapazanje je sledece. Jedan gospodin,ime mu je Sima,cove je iz Svajcarske,jednom prilikom smo nesto pozvani od jedne ekipe,pokojnog glumca Djoše( i on je bio vatreni zlatar),mislim da znate o kome se radi.....i Taj gospodin iz Svajcarske,je svojim OKM-om 5000,skenirao jedan teren,preko koga je,pre toga presao Ruski skener,Nemfis....koji je jedini,fenomenalan,sve ostalo je djubre. Mi smo imali na uvid snimke tog skenera Nemfis,koji pravi,ajd da kazem,crtani film,a ne snimke na koje su vecina tragaca naucili da vide. JEr to je jedini skener,ali bas skener,koji moze sloj po sloj da pregledas snimak. I kod njega je nebitno,da mora da bude bas nesto od metala da bi video,kod njega mozes da zakopas i plasticnu kutiju i videce je. Sasvim je drugaciji princip radakod njega i ovih,nazovi,skenera,koji su svi do reda,po pravilu,magnetometri,sa predefinisanim grafickim programom kojim te,neke,anomalije koje se snime,se predstavljaju na displeju monitora. Radio sam i sa OKM,cavefinderom,uredjajem koji,trazi supljine,itd. U sustini,svi ti,kao,skeneri,(magnetometri)kombinacije skenera i jos ne znam ni sam,kojih uredjaja,ne garantuju,ama bas nista,bar sto se tice,predmeta u zemlji i slicno......sto se tice ostataka temelja i supljina...to,da. To sa njima moze da se nadje,ali isto tako svedok sam da se supljine veoma lako nalaze i obicnim L antenama,tako da ...sta znam? Svako ima neku opciju u koju slepo veruje. Kada su me neki ljudi,(prepoznace se),ovde na sajtu,pitali za misljenje o OKM Rover,skeneru....rekao sam im da nisam odusevljen sa tim uredjajem,ali su ga oni ipak kupili....za ne male pare.Tako da je to,cisto,subjektivna stvar,sta ko zeli i sta ko misli da je istina,kada gleda na youtube te isfolirane reklame,za te,nazovi,svemoguce uredjaje. Sve je to macka u dzaku,ali veoma,SKUPA,macka u dzaku.Ajd da se vratim na pricu. To je bilo,mislim,2014....2016,nisam siguran,kada smo otisli na poziv te Djosine ekipe,na jedno mesto u Istocnoj Srbiji,da im skeniram to sto je Nemfis presao,od cega imaju snimke,ali su se razisli u medjuvremenu sa tim ljudima sto su snimak napravili,itd,itd. Covek je uradio snimak sa svojim OKM-om 5000......nakon njega sam ja uradio snimak sa ,MAgnaradarom(rucni rad,Paracinac) i kada sam prebacio snimak sa uredjaj na lap-top,taj isti vlasnik OKM-a,je u cudu rekao,da je ovaj moj snimak,jasniji i pregledniji nego li njegov sa OKM-om. E,sad....niti zelim ovim da pravim Mikij reklamu za njegov skener,ali tako je bilo,sto mogu da potvrde i dva clana ovog sajta,koji su bili tada sa mnom. Tada smo trazli supljinu i taj Magmaradar od 1200 eura je tada napravio jasnii snimak od OKM-a,koji je,mislim tada placen bio,oko 24000 eura. Al da se vratimo na pocetak.......LRL(Mineoro),kod mene kuci nalazi bez greske nakit tipa,burma,lance itd....na terenu,ne nadje nista do sada. Ajd sad,izvedi zakljucak? Ja ne mogu. L antene,predmet nisam nalazio...supljine jesam. Bez greske. Laser sam probao da koristim,od prijatelja,taj Americki od 2700 dolara.....nista nije nadjeno sa njim. Zakoci on ponekada,kada ga polako pomeras u stranu,ali nista konkretno ne pokaze. MAgmaradar,vidi metalne predmete,vidi supljine...probao,dokazao. Ali zato vidi i mineralizaciju samo tako....kopali smo kod Zajecara badava,oslikao lep jasan okrugli,(predmet),kad ono,na metar i dvadeset dubine,grudva gline...koja je caklila od minerala u njoj,kada je pomeras na suncu.Do sada su mi se najsigurnije pokazali,Deus i G-Maxx II,metal detektori.......sto se tice novcica,figurica,strelica,potkovica i ostalog djubreta. Oni su jedini nasli,nesto konkretno,sve ostalo navedeno(izuzimajuci supljine)...NISTA. Tako da,Dragance,razumem ja da neko ŽELI,da sigurno nadje nešto.....ali to sa ovim,preskupim uredajima,moje je misljenje....je nemoguce. Ja pricam iz svog licnog iskustva,daj Bože da neko ima neka lepša,sto se tice ovih uredjaja,ali.......ipak se drzite Vi ljudi,metal detektora....to je za sada jedino merodavno....ili,ako imate para baš dosta....pravac Rusija i izbrojte 18.000 eura za Nemfis skener,kome je samo sonda duzine 2-2.5 metra .... sa njim,jedini za sada u SVetu,mozes ne samo tlo-zemlju da skeniras,vec i vertikalno,zidove. Sa njim mozes i horizontalno i vertikalno...kako pozelis. Postoji jedan u Srbiji,okolina Leskovca,ali je,navodno nesto u kvaru...tako sam cuo. Dal je istina ili ne...ne znam.
10-11-2018, 08:00 PM
Drugare. Pehina vidis ljudi moraju malo vise da pricaju kako bi se doslo do necega konkrretnog.
Ja sam iz istocne srbije i ja i moji drugari smo koristili taj OKM 5000 onaj sa naocarima i za to si u pravu vidi samo gvodzdjiraciju i supljine. Posle je kupljen drugi skener. TX 1000 /mislim da se tako zove/ imamo ga jos uvek i uz njega ide pulsni detektor koji izbacuje brojke za odredjenu vrstu metala. Probali ali labavo. Probali smo kod jednog drugara naseg sa tog terena koji se bavi izradom skenera i metal detektora pa smo porucili jace senzore iz envleske i ugradili u taj skener ne OKM ovaaj drugi. Malo se bolje pokazao. E sad dolazimo do te price o ruskom skeneru koji moze i tartufe da nadje u susti i sve zivo. Pokojni Djosa laka mu zemlja je bio sa tim skenerom kod ovog drugara koji izradjuje pravi aparate i skenere da bi testirali taj ruski skener bele je vlboje i kao ogromna violina izgleda,pozvan sam i ja tad bio to je bilo pre nekih 5 do 6 godina. Sad dalje taj ruski skener je na neeko vreme nestao pod navodnicima jer ga je koristio jedan poznati klan posto moze da pronadje i po kucama zgradama sve. Sad ovo zadnje ruski skener je i dalje dole ali mu fale dve sonde koje su dosta skupe i sa njime je mogao da radi samo neki inzenjer iz BG i ovaj drugar kod koga je bio Djosa . Lokatori L antene probali smo svakakve zadnje je kupkjen AKS nije jos dovoljno testiran sta ja znam na prolece ako u medjuvremenu ne stigne iz Turske ovaj Live skan sto sam zapoceo temu. L antene u pravu si pokazuju i supljine i podzemne zidine ali moje licnk iskustvo uvek je bilo neceg dole samo ne to zuto. O detektorima da i ne pricamo preko 20 komada. Planovi i mape mnogo ima i na kozi konkretno manastir Tumane. Poenta ovog sto pism nije da se hvalim ili bilo sta stalno pptenciram i pokrecem teme za lokatore iz razloga sto u sustini sa svim ovim skalamerijama i skenerima i detektorima treba da se predje preko mete. A nama treba nesto da nas dovede do te mete pa i 3 do 4 m u precniku posle je lako. Uzgred hteo bih da se upoznamo nekako ako nije. Problem da razmenimo iskustva ovim hobijem se i ja bavim duze vremene tacnije od 1998 godine taako da nisam bas laik. Sta drugo da se kaze vredi probati lokatore tacno je da je pitanje koji od njih radi i dali je takav uopste na pridaju. Druze ako nije problem voleo bih da se upoznamo . Zelim ti sve najbolje i srdacan pozz. |
|
|