Teme: 215
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
ACE™ 150 Metal Detector
Product No: 1138070.....MSRP: $179.95
Specifications
Target ID Cursor Segments 5
Iron Discrimination Segments 1
Accept/Reject Discrimination NO
Search Modes 3
Sensitivity/Depth Adjustments 4
Electronic Pinpointing NO
Frequency 6.5 kHz
Audio Tone ID Levels 3
Standard Searchcoil 6.5" x 9" PROformance™
Length (Adjustable) 42" to 51" (1.06m - 1.29m)
Total Weight 2.7 lbs. (1.2 kgs.)
Batteries 4 AA (included)
Warranty 2 Year, Limited Parts/Labor
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gT8t5dZbUwo[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iLSSUyYKFA0[/youtube]
Poštovanje,
Dobio sam na poklon ovu spravicu, ACE 150, a darovnom se konju zubi ne gledaju, i ako do sada nisam (bio) zainteresovan za ovu temu, prijateljica iz Njujorka mi donese, više radi štosa, da me otkači od kompjutera. Iz knjižice dobijene u paketu, jasno je da je ovo negde u rangu "malo jača igračkica". Ipak, istog dana sam probao da vidim kako radi, i na praznom placu do mene, samo što sam spustio sondu, poče da "vrišti" - sreća što je bilo loše vreme, celi komšiluk bi se sjatio. (kasnije sam našao u materijalu adapter za slušalice, tako da sada mogu slušati na klasičnim slušalicama za mobilni od Huawei P9)
Nisam bio lenj i otkopam par santimetara zemlje, očekujući neki poklopac, armaturu ili šta blesavije, kad ono - otkopam "grumen nečega", prečnika oko 3 cm i jako teško. Nešto slično šljaci od kamenog uglja.
Operem od zemlje, proverim na magnet - ne reaguje, proverim Gajger-Milerovim detektorom - nema radijacije. I shvatim da sam našao - meteorit!
Slikam i pošaljem jednom prijatelju, koji mi je bio student pre 40 i više godina, i on se uzbudio: potvrdio je da je u pitanju BAŠ oveći meteorit.
Što narod kaže: prvo pa - S ONOG SVETA.
Pišem ovo da pojasnim nekome ako nađe slično, a ne zna šta je.
Obzirom da sam nov u vašem društvu, a da nisam uviđavan da prvo saslušam ostale, ne, ne bojte se neću vas daviti. I nemam kad, danas mi prvi dan OSME DECENIJE, hehe.
Sve vas pozdravljam.
Teme: 19
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(03-12-2017, 11:25 AM)acomurija link Piše: I nemam kad, danas mi prvi dan OSME DECENIJE, hehe.
Sve vas pozdravljam.
E pa SREĆAN ROĐOS deda Aco ;D ;D ;D
Administracija i članstvo foruma želi vam još mnogo sličnih radosti sa vašom novom igračkom.
ŽIVI BILI!