Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LRL
ne treba nasedati na ovakve gluposti misli ovo je toliko smesno da je to neverovatno pa sto ih prodaju kad vec moze da se najde blago sto se ne bogate prevaranti
Odgovori
Pozdrav svima interesuje me da li neko ima iskustva za rad sa LRL Crypton, da li je neko testirao tu mahinu posto imam namere da je kupim.Unapred hvala na odgovoru i srdacan pozdrav za sve kolege.
Odgovori

www.youtube.com/watch?v=ZO6Fb9jrkSs
Odgovori
dekisa!
Овај дистанциони локатор пуног назива Crypton OMBD-2, креирао је инжињер електронике Андреас Кристи из Атине. Ради на принципу даљинског детектовања продуката хемијских реакција одређених метала са околним земљиштем као што су продукти оксидације итд...
Наравно, и злато и сребро, имају своје продукте оксидације зато што предмети од ових метала (новац, накит) никада нису праваљенио од 100% чистог злата или сребра зато што би тада били веома крти (+ финансијски нерентабилни за производњу), и као такви неподобни за дужу експлоатацију.
Уобичајено је да се злато и сребро (у одређеним процентима), мешају са другим металима како би се добило на њиховим бољим механичким својствима (чврстини), а и на количини. Количина злата или сребра у тако помешаним металима изражава се бројем карата (делова) у односу на помешани метал.
Е, управо тај метал са којим се меша злато или сребро оксидује када се предмети од оваквог злата или сребра нађу дуго година закопани у земљи, и, управо те продукте оксидације региструје овај дистанциони локатор.
Наравно, није све тако идеално у пракси као у теорији, али, без обзира ко шта мисли о овим и оваквим справама, ЈА ЛИЧНО бих више волео да имам овакав локатор у свом асортиману истраживачке опреме - него да га немам.
У сваком случају, најпаметније би га било користити у комбинацији са неким  бољим метал-детектором, али, без метал-детектора не би требало никако ослањати се само на ову справу.
Све је то лепо, само... надам се да знаш да Crypton OMBD-2 у Атини кошта равно 5000 евра.
ПАПРЕНО!!!
За сада толико.
Поздрав1
Sneshko
Odgovori
Ok u svakom slucaju Snesko hvala poedujem i ja nesto slicno tome mada rucni rad, isto radi na nekom slicnom principu ali reaguje i na zardjalo gvozdje, mozda ovaj radi iskljucivo na plemenite metale.Porucio ga je jedan moj prijatelj iz Grcke, tacnije dvoumio sam se izmedju Cryptona i Gravitatora/onaj sto lici na Skorpion/ mislim da je ovaj Crypton bolji.Trebalo bi da stigne negde Mart April mesec ove godine pa videcemo sta moze da uradi ikako ce se pokazati.
U svakom slucaju hvala i pozz.
Odgovori
(02-01-2012, 03:31 AM)zlatar link Piše: so lrl aparat imam odeno  da provereme edno mesto i aparatop pokaza nesto i laserot  pocna da se meste od edno mesto na drugo mesto i taj sto go upravuvase aparatot i vika tuka moze da ima samo edna  para ili  da nema pozz
Tolku gi imam prateno ovie LRL i ne sum sretnal so LASER osven ovie sto se na Geofazma, moze li nekoj da objasni kako raboti toa laserot i kako se zadrzuva na celta?
Odgovori
Imao sam priliku da otvorim i pregledam nekoliko modela ovih naprava.Za dizajn i izradu tih uredjaja nemam primedbi.Ali mislim da takvi kako su napravljeni ne mogu mnogo pomoci u istrazivanju,jer ima mnogo nedorecenosti i nejasnih stvari.Generalno receno oni japrostiji i jeftini do onih od 5000 eura su neka vrsta elektronskih raslji.Tako ispada da ko zeli da se time hvali on ce kupiti skup lokator a ko nema mogucnosti ce se zadovoljiti i prostim rasljama.U principu mislim da te stvari mogu raditi i detektovati metale i ostale nemetalne stvati,samo sto je dosad u svetu prezentovano su uredjaji koji po teoriji i ubedjenju rade a u praksi mislim da nemogu .
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)