Teme: 136
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Traze se znaci......klesana sluba ili merdevina,crkva sv. Nikola da na crkvu E slovo,Ibrahimova vodenica, jelen sa rogovi a u rogogovi dva krsta,na kamen 30/50 cm.odozgo klesana KLESTA i tu je MOMIN IZVOR ako neko zna neka se javi pozdrav...
Teme: 26
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Zdravo druze Branko V ima mominih izvora kladenca na vise mesta.
Moze li blize nesto.
U mom kraju ima dva momina kladenca u blizini iednog je bila vodenica a kod drugog ima bunar do njega sofra ili ti sto kameni napravljeno.
Ako je nesto od toga znam gde su inace radi se o istocnoj srbiji.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Dragance napisao sam KLESTA klesana na kamen pored MOMIN IZVOR>>>>>
Ima klešta ali i još nešto ukršteno a okolo kamenje u krug.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Hvala D,,,Crni samo su klesta na kamen i odozgo su klesana....Imam tu sliku slesta pored same reke.....
Ovaj kamen sa kleštima nije blizu reke,na mnogo strmom i nepristupačnom mestu je,međutim ne znam šta je sve od znakova tamo ostalo.
Na steni iznad je bila rupa iz koje se cedio vosak,odmah ispod toga je kamen kao seno sa rupom kroz njega koliko da prođe čovek i na sredini iznad glave medveđa šapa,izvor je u kamenu a voda iz njega ide preko pisane ploče i posle par metara ponire.Na to mesto može da se siđe samo jednom putanjom i mora opet da se vratiš gore,tu ima znak zmija šarka i rimski broj 9, vodenica je dole u reci nekih 100 metara niže a ispod nje je Crvena stena.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
D......Crni samo mi reci na taj kamen sa plast seno sa strane ima zapke i kada se popnes odozgo ima znak koji.........ima se plan za to mesto...pozovi me na telefon
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Samo ovaj tvoja klesta to je drugi plan, ja idalje trazim klesta pored momin izvor...
Teme: 0
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Koji znak trazis pored vodenice.