Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
novaq tema vudi alen
u ovoj temi o vudi alenu i me iz petrovca na radan planini mogu da napisem ovako na radan planini je petrovac  ispod petrovog vrha sela bucumet gornji -petrovac sa druge strane borince -petrovac sa trece gajtan taj deo je pun nekih znakova ali tu zivi mahom ljudi koji misle da ima tovar zlata na svakom kamenu isklesanom  sve neki tragaci koji zive i misle da na svakom isklesanom znaku ima tovar zlata e shvatite da su ziveli i stocari koji iz dosade klesali i ubijali vreme mozda ima negde ali svaki kamen sa znakovima su price kao i o vampirima i nekim bicima koje ima samo kod nas u srbiji iskreno
Odgovori
slazem se sa navedenim recima o mestim za tragace i tovare Zlata. masta na ovu bedu je cudo...
nego ovde se pominje selo gajtan i radan planina,kao i jos neka sela...nadam se da su to sela grada Leskovca...lebane...orane...pa caricin grad tj ocu reci taj kraj itd..
e sad daleke 1995g sam bio u tom kraju i cuo razne price o svemu i ne kazem da nema nista i nicega,ali nema u toj meri i na svakom cosku...
da ima znakova,to ima,ali od 100 su 75 fals ili corak
bio sam dugo u selima Ivanje i Slisane kao i u selu Gajtan Prekopcelica itd...
zasto se vezuju mitovi o tovarima zlata za ta sela je prosto za onoga ko je malo listao istoriju
gore je postojao rudnik SREBRA sa malim kolicinama ZLATA i to tek na nekom mestu ali ne tamo gde je kao bio rudnik koji su i rimljani koristili
u potoku odakle se vadio kamen za klesanje i tada sam nalazio tagove kopanja,u koji svrhu sem kamena NEMAM POJMA
ALI ONO STO ZNAM JESTE DA GORE IMA AKTIVAN RUDNIK ZA VADJENJE POLUDRAGOG KAMENA ZA NAKIT...
Kad sam vec ovde oko ovih sela
nek mi se javi onaj ko dobro poznaje taj kraj i ta sela...
tacnije STARU GRANICU KOSOVA
Odgovori
ta sela su u opstini bojnik orane borince slisane je bilo sad je pod lebane gajtan i petrovac su pod medvedju rimski rudnik ima petrovcu okno koje izbija u gornjem bucumetu poznajem taj kraj u prste sto od traganja ali ne za zlato toliko iz lova itd rudnik bakra i zlata je lece inace je ispod petrovca stiglo sa kopanjem poludragi kamen ima kao u bucumetu ali neisplatljivo  ali vece bas kolicine ima g brestovcu gde je trazeno da se otvori i fabrika i rudnik za eksplotaciju i preradu kvalitet visoki bas na ogromnom prostoru i opstina nije odobrila to pre 20 tak godina mogu bas opisati ovaj kraj ali bi mi trebalo vremena dosta
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)