Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dusa u zamenu za prijateljeve pare
Dva drugara ratovase zajedno  u ratovima koji su jedan za drugim besneli po ovoj nasoj Srbiji.... Balkanski pa prvi svetski  Solun pa proboj....Imali su jednog drugara iz  jednog sela pored Bugarske granice  sa kojim su sve te ratove prosli zdravi i zivi.....Sve se zavrsi  Dva drugara se vratise u selo kad odmah posle njih kod jednog dodje i treci prijatelj i onako sa konja rece  da je nasao neke pare i da je svratio da to sa njima dvojicom podeli kad su mogli da dele poslednje parce hleba red je pre rastanka da podele i to  sto je nasao.....Idem ja kod prijatelja a zajedno cemo doci kod tebe sutra ujutro.... Osvanu jutro a prijatelja nema....Ode on kod komsije ratnog druga  kad tamo nema ni prijatelja ni njegovog konja....Nije nista pitao za treceg ratnog druga  sve mu je bilo jasno.....Godine su prosle  a nesrecnik uzima po neki dukat i sta god daje od toga kupio ili bi lipsalo  ili propalo....Ostavi on to sve i zakopa u podrumski zid...A ukucanima je rekao da to ne diraju.....Unuk se razbole i vise je vremena provodio u ludnici nego kuci......Pre neku godinu se siroma obesi o gredu  iznad podruma a nasli suga kako visi iznad podrumskih vrata.....
Deda je pokazivao prstom  dole u podrum i stalno ponavljao  rekolimu ja  da ne pipa ono iz podrum.....
Ova prica je istinita i trebala bi da sluzi kao opomena svima....
Nisu pare proklete  nego svi  oni sto dadose dusu djavolu ubivsi prijatelja zbog pare...
Odgovori
Ta prica,u prenesenom,znacenju i danas lici na pojedince na ovom forumu. Veoma poucna prica za nove clanove koji se tek ukljucuju na forum....jezik za zube,pamet u glavu i dupe uza zid. Nisu,nasi,stari,uzalud sacinili ovu izreku. Kad odate,novi prijatelji,lokaciju,oznake...jos bolje,ako napisete i geografsku duzinu i sirinu,znajte da,recimo,ako se to nalazi pod nekim brdom,...ne da ce da nestane za noc,to,zasta ste trazili savet i pomoc,nego ce i brdo da Vam odnesu...toliko su prokleti pojedinci,koji samo "cuce" u mraku svojih soba i samo im oci cakle ispred monitora,a bale cure na usta,kad cuju neku novu pricu,koja se slaze po njihovim planovima. I posle se prica da je zlato prokleto? Ma,joooook,bre,....covek je proklet,dok god je ziv.

P.S.....bez namere da se uvredi ovaj forum i clanstvo,vec oni,koji ce se sami prepoznati.Hvala na paznji.
Odgovori
E brale sto bi moj zemljak  mpeca rekao samo ''iskreno posteno i opusteno ''  i nikako drugacije inace nece samo licna da pregori nego i kabel sas sve izlaciju....
Odgovori
(07-03-2012, 04:44 AM)pehina11420 link Piše: ..................... I posle se prica da je zlato prokleto? Ma,joooook,bre,....covek je proklet,dok god je ziv

Na žalost neki ovo nikada ne?e shvatiti , moj prijatelju!
Odgovori
Nije covek proklet nego necovek!
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)