03-03-2012, 11:39 PM
Dva drugara ratovase zajedno u ratovima koji su jedan za drugim besneli po ovoj nasoj Srbiji.... Balkanski pa prvi svetski Solun pa proboj....Imali su jednog drugara iz jednog sela pored Bugarske granice sa kojim su sve te ratove prosli zdravi i zivi.....Sve se zavrsi Dva drugara se vratise u selo kad odmah posle njih kod jednog dodje i treci prijatelj i onako sa konja rece da je nasao neke pare i da je svratio da to sa njima dvojicom podeli kad su mogli da dele poslednje parce hleba red je pre rastanka da podele i to sto je nasao.....Idem ja kod prijatelja a zajedno cemo doci kod tebe sutra ujutro.... Osvanu jutro a prijatelja nema....Ode on kod komsije ratnog druga kad tamo nema ni prijatelja ni njegovog konja....Nije nista pitao za treceg ratnog druga sve mu je bilo jasno.....Godine su prosle a nesrecnik uzima po neki dukat i sta god daje od toga kupio ili bi lipsalo ili propalo....Ostavi on to sve i zakopa u podrumski zid...A ukucanima je rekao da to ne diraju.....Unuk se razbole i vise je vremena provodio u ludnici nego kuci......Pre neku godinu se siroma obesi o gredu iznad podruma a nasli suga kako visi iznad podrumskih vrata.....
Deda je pokazivao prstom dole u podrum i stalno ponavljao rekolimu ja da ne pipa ono iz podrum.....
Ova prica je istinita i trebala bi da sluzi kao opomena svima....
Nisu pare proklete nego svi oni sto dadose dusu djavolu ubivsi prijatelja zbog pare...
Deda je pokazivao prstom dole u podrum i stalno ponavljao rekolimu ja da ne pipa ono iz podrum.....
Ova prica je istinita i trebala bi da sluzi kao opomena svima....
Nisu pare proklete nego svi oni sto dadose dusu djavolu ubivsi prijatelja zbog pare...