28-01-2017, 06:52 PM
ZLATNA KOCIJA i mene je doterala da se bavim ovom zanimacijom,i nije mi zao jer cujem,a ovde i procitam sta.Pa kao prvo mnogo zanimljivih,smesnih,naivnih ali i mnogo pametnih stvari.Ali da se vratim na Atilu Hunskog vladara. Posle pobede nad germanima,on je opljackao germane a kao plen carevu kci koja je imala oko osamnest god.Atila ili bic Bozji je imo oko cetrdeset .Pve noci sa mladom germankom njega ujutro nadju mrtvog SUMNJA JE BILA DA GA JE OTROVALA MLADA.Vidari su ustanovili smrt velike volje.Posto se to desilo pokra reke Tise nadredjeni naredise da se skrene tok reke i u staro koritou zlatnoj kociji stavise Ahilu i dosta blaga. Da ne bi bio sam na onome svetu nadredjeni naredise da mu se stave konji i sva posluga koja rado pristade da ide sa njim ,ostavise i njima dosta blaga i zatrpase .Onda povukose vojsku a deo ostavise da vrati tok vode u korito gde je i tekla ranije .Ovo novo poravnase da se ne bi poznavalo da je reka bila skretana .Igrom slucaja sam tu radio kada su dosli mnogo ljudi njih mozda 20,30 sa rasljama koje sam ja prvi put video .Tu je bilo i ljudi iz drugih zemalja .Upitao sam jednog sta rade ako smem da znam ? On mi je radog srca ispricao mnogo vecu pricu koja ovde ne bi stala , ja sam morao da skratim njegovu pricu .Pitao sam ga da li je to moguce i da li je to istina on je izvadio svoj opis na pargamentu i reko "evo tu sve pise ali se treba snaci na kom je bas mestu ".Culo se je kako ljudi vicu mene vucu raslje ovamo,drugoga tamo i onda posle sat vremena su otisli nizvodno dalje tragajuci,a ovaj im rece da ce tamo i biti u hotelu rucak .