Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emirova reka
#1
Ima li nekoj slusnato za nea??
Odgovori
#2
1. Emirova reka, kraj puta desno ima 9 groba. (srednji pun)
2. Idi dalje grobar, u groblju dva kamena kao dva vola na jedan sa desne strane presečen talir a među njih pun sanduk.
3. Dalje nađi ajdučku vodenicu koja radi na dva potoka. Ona je sa tri strane prirodna pećina a sa jednu brvnara. Ispred vodenice ima pećina koja je zadimljena poznaje se dok je vek i svet, to je znak da je garga vodenica. Na više vodenice ima gorun drvo pod njega otvorena pećina koja je punjena 6 godine.
4. Gde se vreteno vrti tu je pun vodenični koš.
5. Gde je sedeo vodeničar kad je vodenica mlela pod stopala 1 merica.
6. Gde je đubre bacano 1 manje kotle zakopano.
7. Na usta buke puna vodenična bakvara.
8. Čemerikova poljana na jedno mesto uđu kola, idući koji kamen prvi sretneš a on smeta na točak ispod njega tri torbe srebro i zlato.
Odgovori
#3
Emirova reka deo II

9. Kad sedi čovek u livadu čuje govor u vodenicu. Odatle pođi malo naviše gledaj u mali proplanak će da vidiš prepasan kamen idi kod njega metni ostrugu tu na zemlju rupa kolko da zavučeš ruku i uzmi 4 oke, popni se gore na vrh tog kamena i odozgo je punjeno 6 godine.
10. Idi dalje na crvenu baru gde teče voda na dve strane vidi leskar u leskar grob pun.
11. Nađi hajdučki kladenac tu je pobijen drven klin i nacrtan vrgov lik (čaša) kod kladenac su upisane neke turske reči kurtate valete da se ne sete turci da su hajduci tu ostavili pare. (kladenac je pun)
12. Idi dalje na livadu kraj livade sedlo sa kubure u desnu kuburu lo oke.
13. Pod livadu kvočka sa dvanaest pileta prema podne (jug) tri i po koraka jedna merica od 12 oke turski taliri.
14. Nađi jedan krovan (gavanica) kolko jedno dobro konopljište u sred njega astal sa viljuške i tanjir pod astal 3o oke.
15. Idi dalje na sever ima vrata velika uđi unutra nađi krunu ima sekira tvrdi materijal razbi to uzmi jedan kazan.
16. Idi dalje nađi pećinu do koju može da dođe čamac a iz nje izvire voda a kad uđeš unutra ima dva kraka jedan je suv a iz drugi dolazi voda, gde se oni odvajaju ima sablja kriva kao mesec, tu je nebrojeno blago ima za celu Srbiju. Odatle kad izađeš iz pećinu stani i gledaj desno će da vidiš 9 posađeni kamena 3 crvena, 3 bela i 3 crna gde je kamen feš tu ima 25 oke pare.
Odgovori
#4
Emirova reka deo III

17. Kad pođeš uz vodu naićićeš na jedan dosta veliki kamen koji je izrađen četvrtan na njega ima dve konjske kopite oko tog kamena ima 4o bureta pare.
18. Odavde idi napred nađi stenu kao konjska kola kad gledaš preko njih videćeš kamen ko glavu od svinje na nju ima mesec i krst. Dva koraka od nje u desno 4 tovara konjski pod jednu ploču.
19. Odavde pravo na tri krečane dve su gorele desna i leva a srednja puna.
20. Kad pogledaš u desno mala livada u nju ima dosta stene a na kraj livadu jedan kamen veličine kao kapak na sredinu je prosečen prirodno u njega ima rupa kao šubara tu su 6 oke pare. Ta rupa je zatvorena sa jednu urezanu ploču.
21. Pođi napred će da nađeš izvor tu ima stolica od kamen sa naslon prirodna kad sedneš na stolicu gde ti noge stoje ima ploča sa krst pod ploču ostava. Prevrni ploču pa vidi krst tu ima bakrač od 17 oke.
22. Odavde izađi na jedno malo brdo gore ima iskovana leva ruka bez palca na jednu ploču, od sakatog prsta lo koraka ima velika ploča koju mogu da prevrnu 5 čoveka na nju ima krst i dva dukata pod nju ostava.
23. Odavde uhvatiš levu kosu pešačku vrvinu naićićeš na visoku maznu stenu kao zid pod tu stenu ima kamen kao konj na nogama a na njega ima kantar od 3o oke gde kijac visi na sedam pedi ispod njega 8 oke.
24. Nađi pećuru iz koju izvire voda ispred ima maklen i 1 crkvena loza to se zove Pavlov kladenac. U pećinu ima dosta voda i dosta vodene zmije crne tu ima krst pod krst ima kotal 18 oke.
25. Nađi pećinu koja ima prozor tu je radeo šnajder gde je stajala mašina pod noge 2o oke a na čiviluk kožna torba puna sa zlato.
Odgovori
#5
seto ova e od zakopanoblago od administratorot admin i ne samo gledi ti da kupis nekoja informacija ama ne ti uspea
Odgovori
#6
Hahaha abe kodos jedan mali sto seres, idi pricaj tamo u policiji sta mi sve radimo u nas kraj spionu jedan..
Odgovori
#7
Vasil ,ne znam odakle ti ovaj opis ali mogu da ti kazem da u sebi sadrzi delove iz bar pet ili sest razlicita spisa za mesta koja su jedno od drugog udaljena i po  par stotina kilometara. Neka od tih mesta odlicno poznajem i mogu ti reci da nisu u Makedoniji i nemaju nikakve veze sa Emirovom rekom.
Odgovori
#8
(02-12-2011, 01:23 PM)vasil link Piše: .....................

25. Nađi pećinu koja ima prozor tu je radeo šnajder gde je stajala mašina pod noge 2o oke a na čiviluk kožna torba puna sa zlato.

26. Idi kuci pjevajuci.
Odgovori
#9
Plandzija uzeo je od sajt www.krivelj.com/forum/forum.php
Odgovori
#10
abe deni jas donesev 100 aparat na edin ne mu go zema policijata a ti si spion deka odis  cela opstina znae grobista igralista itak a
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 5 Gost(a)