Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zmejova dupka
tamo gde rade nije ti pecina i nikad je neces naci to zapamti i zapisi datum!
Odgovori
(10-05-2012, 09:53 AM)kosac link Piše:Zanimljiva tema!
  Ko zna gde je Zmajeva pecina? 
  Kako zna da je to Zmajeva pecina?
  Gde se nalazi?(ne sekirajte se znam gde je)
Odgovorite!
    Makedonac ti kod tebe potrazi pecinu ispred koje su dva lava ( samo glave ) gledaju jedan u drugog!
Pozdrav  ;D
Jas znam kade se naogaat dvete lavovski glavi edna sproti druga....za pestera ne znam...pisi kosac! Wink
Odgovori
Kada nadjes dve lavlje glave koje se nalaze na steni.Otovrices ulaz a ulazi se odozgo iznad znakova. Ima jedna ploca i ispod nje ulaz. Kada udjes  u tunel on nije vazan ima JOS JEDNA  ploca koja mora da se podigne i onda si u pravom tunelu. E tamo ima sedam polica i na svakoj ima krcag PRAZAN ( sedam praznih krcaga) e iza srednjeg se otvara sledeci tunel.......
Pozdrav
Odgovori
ima ih vise komada malte ne svuda gde su hajduci bili i nasli rimske ostave koje su dopunjavali ali niko ko zna nece da pokaze iz nekog meni nepojmljivog straha za tudji zivot a ovamo bi zeznuli rodjenu majku da dodju do bogatstva.sta to govori razmislite sami
Odgovori
Postovani forumasi,

opet moram da se slozim sa g.Kosacem da postoje 3 Smukove dupke kao i sasvim posebna Zmajeva dupka u Pirotskom kraju.Lokacije je vezana za Nemanjice a preciznije za plemicku porodicu Dragas-Dejanovic koja je oslobodila i vladali celim Pirotskim krajem.Oni su takodje bili poreklom Nemanjici i vodili su poreklo od Kralja Stefana Dragutina rodjenog brata Kralja Milutina.

Tim krajem je vladao "Milos Obilic" i sada cu Vam ekskluzivno otkriti njegov pravi identitet...on se zvao Despot Dimitrije i imao je titulu Vojvoda Stipa.Bio je sin Zupana i Cesara Drame i Sera pod imenom Vojihna,a Vojihna je bio sin Kralja Stefaba Vladislava II koji je pak sin Kralja Dragutina.
Dimitrije je bio sestric i rodjak Cara i Despota Konstantina Dragasa Dejanovica koji je bio sin Despota Dejana Dejanovica.Od interesa je spomenuti da su Dragas Dejanovici dali dva zadnja Imperatora Vizantije i to Jovan VIII Paleolog cija je majka bila Jelena Dragas Dejanovic i Konstantin XI Dragas Dejanovica.
Nas junak Dimitrije je takodje imao i poznatu sestru a zvala se Despotica Jelena  poznatija kao Monahinja Jefimija.

Zasto Vam ovo pisem?

Svi oni su pripadali tajnom drustvu pod nazivom Viteski Red Zmaja,ciji je simbol bio taj veliki srebrni zmaj koji krize sebi rep a na ledjima izma crveni krst kao simbol da oni poticu od jos jednog starijeg i tajnijeg viteskog Reda.Pogledajte samo slike Kneza Lazara i "Milosa Obilica" pa i Vuka Brankovica i videce Zmaja na slemu a i kao deo heraldike u smom grbu.

Kako je g.Apis spomenuo da zna nekog ko ima stare mape iz hajduckih vremena a da je deo pokraden,hteo bih reci i da ti hajduci nisu delovali samostalno vec da su Vojvode i celnici bili clanovi jednog elitnog kruga cije ime pocinje slovom M a koji su imali veze sa Grckom tajnom organizacijom Heterija.Glavne centri te grupe su bili Beograd i Vidin a na Vase iznenadjenje moram Vam reci da su tom drustvu pripadali i neki Turci tacnije Turske Pase.Ta grupa je deo price o kontinuitetu cuvara "gradova"....za sada toliko.

S postovanjem,

Vudi Alen
Odgovori
Dobro je ovo Vudi...odlicno...

Anunaki
Odgovori
IMA VO PLACKOVICA ZMEJOVA PESTERA (PECINA) ZNAKOT E BIL GLAVA OD ZMEJ NAOGA SE OKOLU 50 DO 80 METRA SEVERNO OD PESTERATA,NAD PESTERATA IMA ISKLESANO KRUGOVI POLUPROGOVI MESECINA 3 STEPENIKA DVE DUPKI EDNATA E POMEGU VTORIOT I TRETIOT STEPENIK A DRUGATA E NAD VLEZOT IMA I 3 KRSTINJA AKO IMA NEKOJ DOKUMENT ZANEA SLOBODNO NEKA PISE MOZE SORABOTKA POZZ
Odgovori
ZMAJEVA DUPKA (PEĆINA) NADJI ZVANO MESTO PETLOV GREBEN TU PROLAZI STARI PUT IMA KAMEN NEVIDI SE DOBRO SA PUTA IMA UKLESAN KLJUN U PRAVCU KLJUNA................
Odgovori
DA STARI PUT IMA I NA TOG PUTA SE NAOGA ZMEJOVA GLAVA VELIKA JE OKO 1X1M NO JE UNISTENA A ZA PETLOV GREBEN NISAM CUO
Odgovori
(26-04-2012, 09:57 PM)himovich link Piše: drugari mestoto go znam tacno samo nemam resenie poz

zdraveite kolegi,mestoto ako se znae i ne e butano,pi6ete kakvi znazi ima na kamaka - skalata s podrobno opisanie za tqh,i daite  snimki  ot blizo daleko i peizajni za raiona,posle 6te go umuvame,i ako moje da se prevede na BG ezik,ne vsi4ko moga da vi razbera na ezika.iskam da vi pomogna imate mnogo hubavi obekti pri vas.ako ima dobri kolegi moje da  si4etaem zaedno ne6tata,trqbva da si pomagame ina4e ne stava sami v na6iq zanaqt,pozdravi i uspeh na vsi4ki kolegi.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 5 Gost(a)