Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
krst bez jedne strane...
#21
Interesantna tema u kojoj je klasično nadmudrivanje. Ima i iskrenih ljudi koji su postavili to što naravno imaju (Crni1 recimo), sve ostalo su samo provokacije, pa se onda čudite što je Turčin , koji je otvorio temu, čovek nestao malte ne sa foruma.
Novak77 je jedini iskreno i pošteno pitao da li neko zna za ovaj krst i pored toga što BrankoV reče da ima i skicu i mesto. Pitam se onako sam za sebe -pa ako se sve zna zašto se od drugih traže neke druge mape, skice, opisi ???
Novak77, ako želiš iskreno neku saradnju možeš mi se obratiti preko meila.
Nadam se da se niko neće naći uvređenim nakom mog iskrenog posta.
Svako Vam dobro želim.
Odgovori
#22
Taj opis koji imate opet sam ja postavio pre više godina a glasi ovako:

Spasovski obrok sa jedno slomljeno rame

Obrok Sveta Trojica je na visoko mesto kao mogila i tamo ima dvadeset dubova drveta. Na istok ima kladenac, nad njega ima mogila i u sredinu joj ima jedan kotao sa pare. Od kladenca na pet koraka na istok ima pobit kamen sa krst pod njega isto ima pare. Od obrok će da pođeš na zapad u dolinu tamo ima beli šupljikav kamen i na njega su iskovani gore arbija i krst i kučeća dira. Na kamen će da se kačiš sa stubu. Gde pokazuje arbija tamo su pare. Od kladenac voda ripa i silazi u dolinu koja se uliva u pogolemu vodu. Odatle kad pukne puška čuje se na Spasovski obrok koji je sa jedno slomljeno rame.

Samo taj opis nije potpun jer sam namerno izostavljao detalje a niko nije dao dokaz da zna mesto,osim Turčina ali i on je brzo nestao tako da detalji ostaju za neku drugu priliku.
Odgovori
#23
Drage Kolege Nisam nestao vec nisam dugo bio tu pa nisam ni ulazio na sajtu ,evo da se javim spasovski obrok neznam dalije ali Krst sa scupeno rame znam gde je pa ko ima zelje i volje mozemo otici ja sam isao sa Aparaturom ali nista nisam mogao naci dali je zaista krst spasa ili neki drugi obrok to neznam znam samo da krst nema desnu stranu i iza tog krsta postoji jos jedan manji ...
Odgovori
#24
Interesatno posle toliko vremena sam saznao gde je Spasovski krst mada ima nekoliko opisa a ono pade sneg....doci ce prolece...pozdrav
Odgovori
#25
Nisi ni pitao.
Svljig


Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)
       
Odgovori
#26
Ja sam prvi put mislio da je Svrljig nije.....
Odgovori
#27
E bas ste Blizu ,jeste Svrljig i jeste taj kraj ali pripada Beloj palanci a palanka je sta nego Pirotski Okrug ...
Odgovori
#28
Crni1,

Zar nije jedna od ovih kula, koje se vide na skici koju si prilozio, minirana 99' godine tokom agresije na SRJ?
Odgovori
#29
E za to Storm ja ne znam a odavno nisam ni išao u taj kraj.
Odgovori
#30
Prosle godine sam video ostatke, tacnije rusevine jedne kule, koja po polozaju odgovara okrugloj. Dobio sam informaciju od Svrljizanina da je minirana tokom NATO agresije, od strane Hobista. Mada, moram da napomenem, da ne mora da znaci da je to aposlutno ista kula kao na slici. Cisto da ne bih doslo do zabune i pojave dezinformacije.

Pozdrav.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)