Teme: 1
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Postovani tragaci,pre nekih mesec dana loveci na Crnotravskom terenu naiso sam na jednu stenu sa potkapinom,slucajno skinem mahovinu i pojavi se klesani znak,otvorene makaze.Pocnem da skidam dalje i nadjem krst sa rupicom u gornjem desnom kvadrantu.Nastavim dalje da skidam i skidajuci veci deo mahovine otvori se rupa u steni nekih 25 cm u precniku.Dubina rupe je oko 4 m ali na nekih 3 m ima rupa nanize.Tada sam ostavio tako i vratio se naredne nedelje i onda naso ispod mahovine i 41 krst,srp odozgo na steni velika rupa kao cinija i oko nje 6 manjih rupa.Sa strane sam naso isklesan kantar a kopajuci tamo gde sam stajao iskopao sam isti takav kantar,turski sav premazan voskom. Pola metar od kantara sam naso bokal i 5 case kao za kafu od gline koji su bili zasticeni kamenim plocama. Na steni sam slucajno uocio isklesan natpis na turskom koji sam pomocu prijatelja preveo , bukvalan prevod je OTVORI VRATA BOGATSTVO DO CRNE DEVOJKE ispod toga pise NADA CRNO MOMCE a u originalu pise samo sto nema takva slova na tastaturi ovako AC KARIZENGIN UP KARAKIZ ispod pise UMUT KARAMAN. U blizini na nekih 20 m ima riba na kamenu pored potoka. Jel interesantno ovo nekome?
Teme: 30
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Prevod ti je po onome sto si napisao otprilike : OTVORI CRNO BOGATSVO CRNO DEVOJCE. NE ZABORAVI JUNAKA.Interesantno jeste za onoga ko ima opis-plan.
Vucko74 brate pa ovo su fenomenalni znakovi i ne znam kome ovo nebi bilo interesantno,zar tebi nije.
Polako brate i radi poso.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pokusacu da ubacim kameru kroz otvor da vidim dal je pecina i ako mogu da nadjem ulaz a u krajnjem slucaju morace da radi macola da prosirim otvor i da probam da udjem kroz rupu jer rupa se posle nekih pola metra siri i deluje kao da je iznutra stemovano.
Želim ti svu sreću.
Ali bi bilo lepo i dobro da uslikaš tu stenu i te znakove ili (bar napravi skicu),ne da bih ja ili neko drugi išao tamo već da to ostane kao neki dokaz da znakovi postoje a i vrede nešto.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Naravno,cekam sneg da popusti i odmah idem sve lepo da slikam,slikao sam starim tel. ali se lose vidi a cim uradim slike stavicu da se vidi ovde.
Teme: 30
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Lep primer u ovom poslu.Nije kome je receno vec kome je sudjeno. ;D
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Jel zna mozda neko sta znaci uklesana riba duzine 20 cm na steni pored potok?
Pa riba bi trebala da znači vodu,pogledaj dobro možda ima neki znak ili nešto u tom potoku.
Teme: 136
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Kada si u pecinu dali se cuje zubor voda kako buci i tu ima u pecinicu kamenje kao stolice i stol....