06-01-2017, 09:31 PM
Pozz do koje dubine reaguje velika sonda 45 cm na Nokti
Velika sonda
|
06-01-2017, 09:31 PM
Pozz do koje dubine reaguje velika sonda 45 cm na Nokti
07-01-2017, 02:09 AM
Kazu da ide do 2 metra dubine najdobro je da se testira. Mislio sam na Velox One
07-01-2017, 02:12 AM
Do 2 metara ako postavis neki kazan
07-01-2017, 09:52 PM
Da na Velox one posto koristim njega sa manjom sondom a to da velika ide do dva metra ne verujem ali u svakom slucaju hvala na odgovoru
07-01-2017, 10:40 PM
Prijatelju moj savet ti je da ne kupuješ veliku sondu jeramo će te te boleti ruke a dobićeš skoro ništa a zašto.
Zato što je ta sonda dosta teža a Nokta velox je VLF detektor koji traži određenu brzinu mahanja sondom e to sa ovom sondom nećeš moći.
07-01-2017, 11:09 PM
Hvala za savet nisam imao ni nameru da uzimam veliku samo me je zanimala dubina ja radim sa manjom sondom i zadovoljan sam sa njom
08-01-2017, 12:26 AM
Čuvaj ti tu Noktu, imao sam je i ja među prvima kod nasi to komplet i žalim što sam je prodao ali od samog početka me je bio maler sa njom,na kraju mi je otišao i zvuk,neki kažu da je to samo zvučnik ali ja mislim da je ipak nešto drugo u pitanju.To je jedan od retkih detektora koji sam kupio potpuno nov a radio je dobro samo 2 meseca i zato sam se razočarao a već sam imao isto tako dobre detektore,jeftinije i što je meni veoma bitno a to je da mogu da imam detektor i radim sa njim godinama.Znam da ima još kolega koji su imali istih ili sličnih problema,međutim čuo sam da su kasnije rađeni Velox detektori mnogo bolji,opametili se i popravili početničke greške.
Veliku sondu sam probao dva puta i tako reći ostala je nova a sa manjom sam dosta radio,jeste da je bio kod mene dva meseca ali je imao preko 100 sati rada i za to vreme otplatio se. Najbitnija stvar je sreća posle ide iskustvo kao i to da moraš da se srodiš sa mašinom,upoznaš je i uvek od detektora traži maximum a to ovaj detektor može.
08-01-2017, 12:43 AM
Ja je imam vec tri godine nista se pokvarilo nije jos sam ugradio mali akumulator umesto baterija i odlicno radi naravno slazem se da je bitna sreca i iskustvo a uvezbao sam jako dobro da ralikujem predmete po zvuku kad je neko djubre a kad je dobro sto se tice maksimuma zadovoljan sam
08-01-2017, 03:21 PM
(07-01-2017, 10:40 PM)crni1 link Piše: Prijatelju moj savet ti je da ne kupuješ veliku sondu jeramo će te te boleti ruke a dobićeš skoro ništa a zašto. Reci mi na sta si mislio "VLF detektor koji traži određenu brzinu mahanja sondom"?
08-01-2017, 03:37 PM
(08-01-2017, 03:21 PM)Bayer04 link Piše: Reci mi na sta si mislio "VLF detektor koji traži određenu brzinu mahanja sondom"? Pa kao što znamo Nokta Velox je Vlf detektor,to jest detektor pokreta ili motion a to znači da se sonda treba pomerati. Pored ostalog štelovanja detektora i ovo pomeranje sonde je veoma bitno,veoma je korisno utvrditi na kojoj udaljenosti od zemlje mahati sondom i kojom brzinom,zavisi i to koliki je razmak između zamaha pa tako veći zamah-sporiji je bolji za brzu pretragu dok su kraći zamasi brži precizniji na sitnice i lociranje predmeta ali se sporije prelazi teren. Veoma je bitno i to da se sondom maše na što približnijoj daljini od zemlje ako je manje smetnji-mineralizacije onda što bliže a ako ima smetnji onda malo udljiti ali ne mnogo. Ovo važi za većinu VLF detektora. |
|
|