Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomoravlje
Pozdrav svima, ovo je moj prvi post na forumu, inace forum sam pronasao tako sto sam tragao za iformacijama o opstini Cuprija. Po mom misljenju ovaj kraj je jako bogat nalazistima, prvo ispod grada se nalazi rimski grad Horreum margi, samo deo ovog lokaliteta je iskopan, oko jednog ara povrsine, a grad se prostire na mnogo vecoj povrsini. Sa druge strane cuo sam price o Turskom drumu koji je prolazio ovuda, na putu su se nalazila pojila, jedno od njih je i na Vezirovom brdu kraj Cuprije, takodje u jednom selu na mestu gde postoji izvor i ge se predpostavlja da je Bilo poilo ljudi su pravili vikendice, prilikom kopanja temenja nalazili su svasta, od novcica, glinenih i kamenih figurica, do grobnica, ranije je neko vrsio iskopavanja na toj lokaciji na parceli koju je kupio, uzeo je neke radnike i prekopali su teren do dva metra dubine ima jos dosta prica, mene interesuje da li je neko od vas istrazivao o ovim lokacijama, da napomenem da me interesuje i lokacija Jagodine, Paracina, Despotovca... Ja sam cuo mnogo prica, za neke znam da su istinite. Pa hajde da razmenimo iskustva ako se neko interesovao za ovo podrucije.
Odgovori
Pozdrav covek cuo sam i ja prica o vasem terenu koji je veoma dobar. Cak sta vise idem sutra u okolini cuprije na neke lokalitete koje nisu Arheoloske niti upisane u registar a ljudi su po njivama nalazili svasta pa cemo malo da ispitamo, ako znas neka mesta dalje od Horreum margi kontaktiraj me.
Odgovori
Jeste da je ovo starija tema ali...

"Teca"je vrlo cesto oruzje u nasem narodu svaka ga kuca ima.Narod strazari pored svojih taze i sa mukom zasejanih njiva.Indijana Dzonsovi i Lare Kroftovi ne prezaju ni ljudima po dvoristima da kopaju,jer je zavladala opsta pomama.Ovo je dobronamerno upozorenje jer sam se svojim ocima uverio koje i kakve muke muci narod u selu Supska,na primer.
Odgovori
Krusarac,ja sam blizu tebe , mozda se i znamo , isao sam u krusar u skoli..

koje si godidte?
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)