Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
rimski grad vranjska banja
postovanje drugari  Wink dali je neko cuo za rimski grad iznad vrnjske banje...tu je bila livnica pa su kamene blokove posipali gvozdenom prasinom pa sada detektori piste na sve zivo.Cuo sam pricu da je mestanka u potrazi za pecurkama tu nasla 2 dukata posto se nije razumela u to ona je dukate izbusila  :'( :'( i dala deci kao poklon za oko vrata.Slusao sam i da je lovac nasao neki slem.Detektori za metal tu sad ne pomazu jel je prasina oksidirala i sad pisti na sve strane.
Odgovori
zasto ne nabavis detektor sa diskriminacijom?
Odgovori
Pre je u pitanju mineralizacija i sam kazes da je bila livnica.I ja sam radim na jednom slicnom terenu jako zaebano.
Odgovori
Amater sam u ovome,ali putujuci po Srbiji kao strastven ribolovac slusao sam puno prica i video svasta.Tako sam i usao u ovo sve,ali znam dosta tih pozicija pa polako pripremam teren da se upustim u ovu avanturu.Ima u ovim stvarima dosta toga sto je istina,cak sam cuo i za jednu kucu staru koja je nekakav ulaz u nesto blizu kostunica e sad sve to treba proveriti i obici.itd
Odgovori
(31-10-2011, 03:01 AM)sisoje link Piše: zasto ne nabavis detektor sa diskriminacijom?
koliko kosta jedan takav prosecan detektor...mislim sa diskriminacijom da mi ne pisti na eksere i pivske cepove
Odgovori
Ne kosta bas mnogo, ali tu je jedan drugi problem. Ako diskriminaciju podesis tako, da vise nece pistati na krive eksere i pivske cepove, tesko, da ce ti onda pistati na zlatne dukate.

Unekoliko bolje resenje od samo diskriminacije su detektori koji poseduju i notch filtere (recimo kao Fisher F2 ako trazis jeftino resenje) ali ni notch nije potpuno resenje. U slucaju upotrebe notch filtera diskriminaciju ostavis na All metal a kod notch filtera (kad je u pitanju F2) izbacis prvu poziciju i mnogo zeljeznog krsa ce biti izbaceno a jos uvek ce biti vidljivi zlatni dukati na oko 6-7cm u tlu (sa manjom sondom u pravilu dublje no sa velikom).

Jasno skuplji detektori imaju bolje i preciznije notch filtere.

Kad je u pitanju zlato najbolje je resenje "kopanje na sve signale".
Odgovori
Pozdrav za sina Dragana

Iz navedenog teksta sam zakljucio da nije mozda rec o ovom lokalitetu , livnice , sledi fotografija

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)