Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
БАКАРНЕ ПЛОЧИЦЕ СА УПИСАНИМ И УЦРТАНИМ ПЛАНОВИМА
#1
Драги пријатељи!
Имам око 40-так фотографија бакарних плочица различитих облика и величине на којима су уцртани и уписани планови за оставе, итд...
Те бакарне плочице пронашао је са својом екипом трагач Јоца Бугарин звани "Сија" из Ниша (сада већ, нажалост, покојни), у олтару једне старе запуштене цркве-манастира, у југоисточној Србији. Видети слику:

Желео бих да те своје фотографије тих 40-так бакарних плочица мењам за фотографије 11 бакарних плочица које је својевремено израдио (сада већ, нажалост и он покојни), Милија звани "Товаришћ" из Сокобање.
С обзиром да сам већ видео како су изгледале те Милијине плочице, замолио бих све оне који би пожелили да ме изманипулишу да не троше ни своје ни моје време на глупости. Дакле, у обзир долазе само озбиљне понуде које треба слати само и искључиво на моју E-mail адресу: sneshko2010@gmail.com
Поздрав!
Sneshko


Priloženih Datoteka
.jpg   Za forum.jpg (Veličina: 11.41 KB / Preuzimanja: 170)
Odgovori
#2
Ja imam  prekopirane Tovariseve plocice ali  ne 11 komada .  Mislim da ih nije ni bilo toliko  . A i sta ce ti to kad od svega sto je na njima nacrtano jedino nije nadjeno ono mesto kod stare Bovanske tvdjave .
Odgovori
#3
plandzija!
Хвала што си се јавио!
Копије Товаришћевих бакарних плочица су ми потребне за моје студијске анализе које намеравам да публикујем једног дана.
Ја сам у теми "milija tovaris" на овом форуму: http://www.skrivenoblago.com/index.php?topic=5106.0  у једном од твојих постова прочитао да ти имаш СВЕ плочице које је израдио покојни Милија "Товаришћ" из Сокобање: http://www.skrivenoblago.com/index.php?a...pic=5106.0 , а други члан са nick-ом seki80 je написао да Милијиних бакарних плочица има укупно 11, видети линк: http://www.skrivenoblago.com/index.php?a...pic=5106.0

У сваком случају, ја и даље остајем расположен за сарадњу.
Велики поздрав!
Sneshko
Odgovori
#4
Mozda je i pravio plocice ali one koje sam ja imao prilike da vidim sigurno su originali . Tovaris je mozda mogao da falsifikuje skice ali natpise tesko . Inace ukupno ima 4 plocica i po njegovoj prici koja ne mora da bude tacna nadjene su u manastiru sv.  Stefan u  Lipovcu kod Aleksinca .To su on i njegovi drugovi partizani opljackali i podelili sto znaci da negde postoje i druge plocice .
Odgovori
#5
Хвала за податке plandzija!!!
Твоји подаци су сасвим различити од оних које је изнео seki80 у теми "milija tovaris".
Још више сам збуњен зато што ми је један познаник из околине Сокобање пре неколико година (током изнајмљивања моје опреме), показао две бакарне плочице за које је рекао да су Товаришћеве. Додуше, није прецизирао да ли их је Товаришћ сам израдио или су биле оригиналне.
Међутим, то ме тада није нешто посебно интересовало, посебо зато што ми није дозволио да их фотографишем, а још више што нисам знао ко је тај Товаришћ.
Међутим, сада када сам за ову тему мало више заинтересован - са тим људима не могу више никако да ступим у контакт.
Резултат свега тога је да сам и даље отворен за сарадњу по овом питању.
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
#6
Lepo sam rekao da ih ima ukupno 11
A samo su 4 prave
Kao sto kaze plandzija
Odgovori
#7
Ja sam imao 2 pločice od Joce,mislim da je u pitanju bila neka legura jer su više bile sive,obe su bile okrugle veličine veće tacne.Nažalost te pločice mi je uzeo jedan poznanik i više ih nikad nije vratio,kad nađem slike postaviću ih.
Odgovori
#8
Onaj drugi Joca iz Nisa je imao neke 4 plocice na prodaju i jednu okruglu povecu u obliku pogace. Ta u obliku pogace je bila za siru okolinu Bele Palanke a ove 4 za Rasinski okrug.
Odgovori
#9
(18-10-2016, 11:20 AM)seki80 link Piše: Lepo sam rekao da ih ima ukupno 11
A samo su 4 prave
Kao sto kaze plandzija

Хвала за појашњење seki80!
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
#10
(18-10-2016, 12:12 PM)crni1 link Piše: Ja sam imao 2 pločice od Joce,mislim da je u pitanju bila neka legura jer su više bile sive,obe su bile okrugle veličine veće tacne.Nažalost te pločice mi je uzeo jedan poznanik i više ih nikad nije vratio,kad nađem slike postaviću ih.

crni1!
Надам се да нећеш заборавити обећање и да ћеш поставити фотографије тих Јоциних плочица које си имао!
Унапред захвалан!
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)