05-10-2016, 11:47 PM
Da je ovaj posao tako jednostavan ovakvi forumi ne bi ni postojali.Pretvarate ovaj forum u Limundo kupujem prodajem.Mesto kaludjerovo ima ga na vise mesta.Ali sela sa tim nazivom nema ih mnogo.E sada ti uklapaj opise u tome je vestina ovog zanata.Prednost ti je sto ti je to ispred vrata i mozes da proveris na licu mesta sve.Spasovskih obroka imas puno ali kod tog vaseg su pare izvadjenje.Metalna vrata svako ce ti reci da su u selo Vavi.Pitaj ljude tamo.Neki kazu da su iznad crkve neki u reci.Ali svi kazu da su zatrpana nanosom zemlje.Jedan konobar koji ih je video kao klinac pre 50g doselio se u Zajecar.Kazem ti svako ima svoju pricu o tim vratima.Svako ti pokazuje teren gde su navodno bila pa ko ce da ih nadje.To je slazes se kod malog Stola koji je sav supalj.Tamo ti je sve strmo a i reke nadodje voda kada su bujice i sve nose sa sobom pa ti nadji vrata to su navodno druga vrata u reci a teren isti.Krnja reka po meni nema veze sa tim metalnim vratima.Ona ti je kod Velikog Stola.Kod nje imas Bazovu padinu i vrtacu reko sam jos puno toga.Nije to ona vrtaca koju traze po drugim opisima(krstovi-fildzani i korito u sredini) Za mene je prepiska sto se tice ove teme zavrsena.