Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lrl Franco Italy
Lokatorot e sostaven od "sensor stage" i "display stage" i zatoa ke ima senzor i dispej plocka. Za najdobri rezultati senzor plockata treba da se izraboti po racniot crtez koj go prenesen vo digitalna forma za da moze lesno da se prenese na plocka. Displej plockata jas ja izrabotiv na perforirana plocka i raboti super. Za se sto ve interesira sto mozam ke pomognam, a dokolku nekoj ima idei za podobruvanje bi bilo ubavo da spodeli. Pozz.
Odgovori
Eve gi semite:

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Pametno i dobro uradjeno.
Odgovori
Zdravo druze Npstrace, ove dve seme su ustvari na jednoj ploci obe na ovoj ploci koju si postavio gde idu dva potenciometra.i Od koliko Oma su
pozz
Odgovori
Na slikata moze da se vidi deka se dve plocki. Senzor plockata e po originalniot dizajn na Franko i pomalata plocka e displej plocka i e izrabotena na perforirana plocka. Potenciomerite se 470k i 22k. Za lokatorot ima crtezi da se izraboti na edna plocka ednoslojna i na edna plocka dvoslojna. Kolegata Sneshko go ima izraboteno na dvoslojna plocka po negov dizajn samo neznam kakvi rezultati ima dobieno. Pozz.

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Zdravo Napsterce!!
Dali vie mozhete da mi izgradite eden takov lokator na mene (bidejki sum laik za elektronica)i da go testirame na "test pole "i da mi kazhete cena.Pozz
Odgovori
Avanturist ti pisav pp. Pozz.
Odgovori
Jel ovo stvarno radi? Za antenu 3 namotaja, na kom prečniku, deljina žice? Ili je sasvim nebitno nakom prečniuku se mota antena.
Odgovori
radio sam po ovoj semi nece da radi bez modifikacije
Odgovori
Ovaj uredjaj je ne upotrebljiv za nas hobi.Navodno nesto registruje ali ne ono sto mi trazimo.Nema rezultat,znaci da je ne upotrebljiv.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)