Pozdrav druze COOL glupo pitanje te arije koje si ti postavio imam i ja (pored drugih) izgleda da jedne te iste artije kruze.Ja sam ih dobio pre desetak godina iz Sokobanje. Jesi li proverio tacnost tih artija.
Pozz sve najbolje i nista lose samo pitam.
Teme: 15
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
to mi je ostalo od pokojnog caleta
to su njegovi spisi
nesto je tacno ali vecina nije
lose je prevedeno iz knjige
koja je zaglavila u bugarskoj
kod V.... iz vidina
Teme: 21
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Cool lepo reci coveku kava je to knjiga koja je zaglavila kod bugariina
Mislim da je drug Backtrak u sustini u pravu.Ko je taj iz Vidina.
Pitam iz razloga sto se prenekih 30 pa i vise godina isto neki bugarin na neki nacin povezao sa nekim ljudima iz mog kraja i dao im je neke nazovi planove koji su delimicno tacni.
Sta znaci to ,,delimicno tacno,,?Bugarin im je dao planove sa lokacijama gde su lokacije tacne ali im je napisano da u sustini sve oznake uniste sto oni tada nisu shavtili jer navodno je ostava ispod svake oznake.
To je uradjeno iz razloga sto se nekada veliki deo srbije nalazio od bugarskom i bugarin je shvatio da je ta teritorija gde se nalaze ostave sada Srbija te da je uopste pitanje da li ce on ili bilo ko od njegovih potomaka ikada doci na te lokacije.Tako da je bolje sve unistiti.
To je uradila i ova grupa koja je dobila te planove iz bugarske.Unistila je sve oznake na terenu, oni su preminuli zbog godina starosti i sad nema ni oznaka vise.
Pozz zato sam pitao i hvala na iskrenom odgovoru.
ZA DRUGA COOLA ali nije od tog iz Vidina:
SOKOBANJA
1.U okolini sela ima dol i zove se KOJUK Tepe( bukvalan prevod bi bio:Rupa na vrhu brda ili Ovciji vrh ili ako je KOJUN onda Vuciji vrh) znaci da u toj dolini ima neko brdo ili visoka tacka.Tamo ima kamen kao glava ovce..... od tog znaka na dalje ima crkva Svete Paraskeve.
2.u okolini Sokobanje ima mesto zvano Ostra Cuka tamo na velikom kamenu ima oznake.
To je sve sto ima pisano za Sokobanju bar kod mene.
Pozz
Iskreno neznam da li je iova pisanija tacna i uopste dali je uopste tacna.Sumnjam da je nesto tacno od ovoga.
Pozz
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(07-07-2016, 08:45 AM)dekisa link Piše:ZA DRUGA COOLA ali nije od tog iz Vidina:
SOKOBANJA
1.U okolini sela ima dol i zove se KOJUK Tepe( bukvalan prevod bi bio:Rupa na vrhu brda ili Ovciji vrh ili ako je KOJUN onda Vuciji vrh) znaci da u toj dolini ima neko brdo ili visoka tacka.Tamo ima kamen kao glava ovce..... od tog znaka na dalje ima crkva Svete Paraskeve.
2.u okolini Sokobanje ima mesto zvano Ostra Cuka tamo na velikom kamenu ima oznake.
To je sve sto ima pisano za Sokobanju bar kod mene.
Pozz
Jel to onaj plan gde se u podu crkve trazi kamen drugacije boje ?
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
knjiga je bukvalno ukradjena od caleta
sad pocinjemo roman da pisemo
bugarin je 90 godina dolazio u sokobanju na pijaci da prodaje
onda se pojavio jedan covek iz jednog sela
koji je sa caletom bio u ekipu
i tako da neduzim
obigravao je bugarin oko knjige jedno 5do 6 meseci
isli zajedno na teren naboli jedamput predostavu
i onda se steklo poverenje
onda je bugarin uzeo knjigu da je kao prevede i vise ga nije bilo
inace zove se Vanja
Isao je taj po raznim pijacama jer preprodaje robu iz bugarske mislim na slatkise i te gluposti koje se redovno prodaju po pijacama buvljacima.
Sta god kako god ovo kod mene nije od tog Vanje.
Ovo je od potomka jednog turcina koji je u to vreme bio neki Aga ili sta vec na nekoj funkciji.
Ali nije cela pisanija data negde se daje samo deo pa je data lokacij gde se nalaze planovi za tu okolinu.
Iskreno i na tarabi pise svasta.
Druze Cool hvala na iskrenom odgovoru.
Pozz