Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zajecar-petao
Zdravo prijatelju.Ajde da zajedno kad otopli pojedmo ovog petla stoje ostao.RECEPT PRIPREME..1Jovanova livada ,ako trazis  sakleste i na drugi zvonac znam gde je. Treba da  das baar  jedan znak za cemeriku livadu jer ii ti znas da ih ima 9 . Sto setice Sokolice isto nam je dosta dobro ali kako pomoci kad neznam dali trazis tri druma,dali dve zmije upletene,dali vrtacu dali sokolicki kamen sa magare  bez samar tuje reka bela..IMA CRKVISTE SV ILIJA,tumba,mocvarljiva livada i jos mnogo sta ,pozdrav.A tuje zelen grad[skobaljic grad] .........
Odgovori
Moze prijatelju...
Odgovori
TRZ NISI MI ODGOVORIO ZA PEVCA NA KANTAR OD KOLIKO OKE NIJE MRSAV GDE GLEDA I KOJU BOJU JE NA NJEMU... POZDRAV
Odgovori
Postovani forumasi,

pevac je pored Timoka blizu Zajecara.Covek koji ga je nasao jos ranije izvadio je manju ostavu koja je bila pored jer nije znao ceo plan za 77 tovara i kamencice.

S postovanjem,

Vudi
Odgovori
pozdrav svim tragacima,vi izgoreste zbog tog pevca xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx mislim da se radi o rimskoj podzemnoj magazi,da su pokusali i da je otvore,nemogu sada da se setim,ali nije vam na odmet da probate.
mi ovde u banatu nemamo nikakve znake ni opise ni pergamenta vec malo istorije u glavi i MD osrednjih kvaliteta i idemo u potragu pa sta ko nadje,vise se setamo i zabavljamo ali po neko nesto i nadje,kao ja npr,idemo otvirenog i cistog srca i cesto se udruzujemo,jer 4 oka vise vide i dve glave ili tri,cetiri glave vise znaju,niko nema ekipu i nije organizovan ko vi da po 20 ili 30 godina odradjujete neke magaze i sta ti ja znam sta,neko rece ima coveka koji vec 8 god,radi isto mesto,pa jel taj bolestan ja mislim da jeste eto vam primer da nada umire zadnja,procitamo po neku knjigu iz istorije tek da znamo ko je i gde ziveo,cime se bavio,koje vojske su gde boravilee i ratovale,gde su bile tvrdjave i veleposedi uzmemo MD  u ruke,malo slanine,sira i ljutu jedno po litree i put pod noge,trazimo,ceeprkamo,zabavljamo se i ovde je bilo i turaka i hajduka i buna i nemaca,austrougara,rimljana,kovnica i svega ostalog kao kod vas na jugu i istoku srbijice,ali niko nikad nije na karo papiru izumu xx veka crtao ni pisao bilo kakve mape,ni pisanija koje vi posedujete verovatno 99,99 falsifikate i prevaree,tada u to vreme jee himovic i ostala druzina imala vremeena pod poterom da crta i skicira mape sa ostavama,to nisu radili ni rimljani koji su bili uceeniji od nasih hajduka iako su ziveli 2000 god pre njih,ostave po koji kles njima znan i to je to,vi od komarca pravite slona to su klesovi od kojih se dize kosa na glavi pa za jednu rupu ili krst klesar izgubi sate klesuci a vi ovdeimate klesovee koji se rade mesecima,ako neka vam bog da srece u trazenju ali ja mislim da je sve uzalud,da 1 od vas 1000 nabasa na neku ostavu ili cup,a svako misli da ce bas on da bude taj 1 od 1000 tragaca i da ce da se obogati,pricate o zamkama od rimljana,kakvim zamkama,ma sta moze da traje 1000 godina,pored tolikog vremena kamen se pretvara u prasinu,milion zemljotresa i pomeranja tla a vi ko indijana dzons pricate o zamkama,propoastima,davljenju u kanalima rimskim i hajduckim zamkama,sve su to same gluposti izmislio neko da otera druge suparnike da mu se ne mesaju u posao,kod sujevernih i neobrazovanih ljudi takve price se brzo sire,a poznato je da ako 1000 puta pomenes neku laz ili izmisljotinu na kraju ce postati istina,Ima na ovom i drugim forumima lepih i poucnih postova ali 90 posto je izmisljotina i trac,cinjenica je da tada nije postojala banka [ mada ni to nije sigurno ] jer kod starih grka i mlecana postojalo je mesto gde se cuvao novac
,ajmo zajedno da vidimo koliko je ko imao zlata i para  od Cara Dusana do Himovica,pominje se brojka od 40 do 50 bogatih vladara i hajduka,pa koliko su to oni rupa,magaza i ostava napravili po vama sam Himovic je imao blizu 1000 ostava to je najobicnija glupost,pominjete sve toponime i jazbine,cuke i prevoje u istocnoj i juznoj srbiji pa kada na to dodate rim,cetnike,nemce,austrougare cini se da u srbiji ispod svakog kamena ima neka ostava,mnalo cudno zar ne,svi nesto znate,svi imate pisanja znakove a u stvari niko nista nema,nekom se posreci i to je to.Nisam u zivotu procitao ovoliko gluposti na jednom mestu od Soko Banje do nisa,pirota,leskovca,vranja zive sve sami milioneri,tamo je zakopano toliko zlata da glava boli,a cinjenica je da je vecina tragaca puki siromah.Ima sigurno da ima ostava i magaza ali ne toliko koliko vi mislite.
ali kao sto se zna nada umire poslednja,eno ga onaj nesretnik kopa 8 god.istu rupu stici ce coivek do kine,pa neodustaje,zelim vam svima srecu ali treba ovo da vam bude hobi pa ako se nesto i nadje dobro doslo a ne da vam ovo traganje bude smisao zivota,mnogo srece svim tragacima od Caje iz Banata
Odgovori
druze trz dali  kod kalenik je ovako kako sto je n skicu poz

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Vasil prijatelju da ti kayem da je kalenic petao odradjen odano kao ikad krenes od sastav kalenicke reke ibjelusice idodec na izvoriste  B JELUSICE inadjes ograden krs i ima velika ploca a na 3m dubine dobra ostava .Tako je kod mene itamosnji ljudi su mi rekli da je i to zavrseno .pozdrav i sretan bozic svim vernicima iforumasima
Odgovori
a toj su more petli lzovi  Wink
Odgovori
Ali ne tu kod Paraćina već na nekom drugom mestu

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Ovde se piše o tom famoznom petlu, i sve što se piše je iz običnih prepiski pisanim hemiskom na običnom papiru i svako misli da može po tome naći nešto. Al od toga tamo što je napisano nema ni pola istine i skroz je nepotpuno. Samo je jedan orginal. Ako neko ima neku sliku o ovom petlu neka me kontaktira da vidim sliku i ako je to to dobiće od mene dokaz da imam orginal.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)