Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nulovanje sonde
Zamolio bih iskusne majstore da mi pojasne kako da sto jednostavnije centriram kaleme i izbacim ferit.
Odgovori
Pozdrav petravka.Nulovanje uopste nije jednostavno.Prvo sto ti treba je osciloskop,a kasnije po sluhu ces moci da izbacis ferit,ali ne skroz - da ne bi ugusio odziv na zlato........cini mi se da sam u topicu "TGSL-razvojni put" postavio osnovno nulovanje sonde.Ostalo se stice iskustvom,i prilagodjavanjem sonde i detektora nasim terenima.
Pozdrav.............fixxx Smile

"Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista"
- Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
Odgovori
FIXXX zajebi vise ovakve isprazne odgovore. Odgovaras svima na foromu i nikad nista konkretno nisi rekao. Gde si to pisao kako se nuluje sonda? Na temu "TGSL-razvojni put" sigurno nisi. Ako znas kako se radi lepo napisi jer sam namerno postavio temu da bi ljudi lakse dosli do odgovora a ne - pisao sam tu negde, mozda i na drugom forumu. Stavi konkrentno link ka tome sto si pisao.
Da bi ovaj forum bio dobar nije potrebna kolicina postova nego njihov kvalitet. Nacin na koji ce se ljudima preneti znanje. Slikaj to kako se radi pa uz tekst prenesi. Ako ne zelis da objasnjavas bolje cuti i gledaj sta drugi rade.
Odgovori
Kao prvo postavio si dva razlicita pitanja .
Za nulovanje sonde sta te konkretno interesuje i za koji oblik sonde .
A za izbacivanje feritnog stapica tu se podesava Geb  ( trimerom ili potenciometarom )  najbolje je na terenu a u radionici se obicno namesti da feritni stapic kada se pomera od sonde oko 5cm blago krcka.

Pozdrav

Odgovori
Pogledaj slike , kako se fino podesava nulovanje sondi.

Pozdrav

Priloženih Datoteka
.rar   coilDDnull.rar (Veličina: 41.28 KB / Preuzimanja: 391)
.rar   coilnull.rar (Veličina: 40.15 KB / Preuzimanja: 291)
Odgovori
(01-10-2011, 08:11 AM)petravka link Piše: FIXXX zajebi vise ovakve isprazne odgovore. Odgovaras svima na foromu i nikad nista konkretno nisi rekao. Gde si to pisao kako se nuluje sonda? Na temu "TGSL-razvojni put" sigurno nisi. Ako znas kako se radi lepo napisi jer sam namerno postavio temu da bi ljudi lakse dosli do odgovora a ne - pisao sam tu negde, mozda i na drugom forumu. Stavi konkrentno link ka tome sto si pisao.
Da bi ovaj forum bio dobar nije potrebna kolicina postova nego njihov kvalitet. Nacin na koji ce se ljudima preneti znanje. Slikaj to kako se radi pa uz tekst prenesi. Ako ne zelis da objasnjavas bolje cuti i gledaj sta drugi rade.

Pozdrav petravka.Nemas razloga da se ljutis , osim ako mozes da dokazes suprotno od onog sto sam napisao.U pravu si za podatke o izradi sonde postavio sam ih na "hobidetektori" forumu,evo link http://hobidetektori.serbianforum.info/t...f-detektor , moja greska.A za sve ostalo sto sam napisao stoje dokazi.Seti se ko ti je ponudio saradnju kada si se ti prvi javio na mail.
Veliki pozdrav..........fixxx Smile

"Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista"
- Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
Odgovori
Kako se nanosi grafit na kuciste DD sonde. Jel se prska cela povrsina?
Odgovori
prvi put cujem za to "nanosenje grafita na sondu"... cemu bi to sluzilo uopste
Odgovori
petravka , da nije ovo neko od objasnjenja, na dnu stranice, poslednji post...
http://www.geotech1.com/forums/showthrea...post137084
Odgovori
(18-10-2011, 03:31 PM)banebeograd link Piše: prvi put cujem za to "nanosenje grafita na sondu"... cemu bi to sluzilo uopste
Grafitni prah se nalazi u mnogim fabrickim sondama,pomesan i zaliven zajedno sa masom,smolitom ili nekom drugom.Tako se izbegava oblaganje namotaja sa aluminijumskom folijom,sonde su bolje i prodornije,detektori stabilnije rade.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)