Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomoc oko kupovine aparata
Drage kolege treba mi jedno vase misljenje hteo bih da kupim neki aparat do 400 eura pa bih molio iskusne kolege da mi preporuce nesto dobro do te cene ja znam da dobar aparat kosta mnogo vise ali jbg ja sam ovoliko u mogucnosti da odvojim para svako vase misljenje bi mi dobro doslo  Hvala Unapred S postovanjem
Odgovori
Pozdrav,

Vrlo kompleksno pitanje na koje će ti 3 kolege dati 6 mišljenja.
Po principu 2 Srbina 4 stranke, šalim se malo ali može da bude i tako.  ;D
Elem sve zavisi šta želiš od ovog hobija.
Kao i od Geografske karakteristike terena na kojem ćeš raditi.
Šta sad znači to pitanje šta očekuješ?
Znači sledeće da li ćeš tražiti slučajno izgubljen novac prohujalih vremena i metalne artefakte te se baviti numizmatikom i nekim antikvitetima ili ćeš se ko pile u kučinu upleteš sa magazama  :o , pisanijama i usmenim predanjima.
Druga stavka je kakva je konfiguracija terena jer razni aparati su na više načina rešavali problematiku mineralizacije, separacije, dubine. Nije isto da li si u Vojvodini ili nekim delovima Šumadije ili si na pobrđima i jugu zemlje.  Wink
Negde se zaostavština vadi i na nepunih 20 cm a negde treba vrlo solidan aparat jer meta može biti bliska celom metru, tu je i faktor količine znaš i sam da nije isto jedan rimski/turski il' već kakav novčić i deda Stojanov kazančić.
Obaška ako juriš ostave iz raznih pisanije pa tu čak u 50% slučaj detektor nije presudan alat već činjenica koliko kvalitetan dokumenat imaš!
Ima ostava za koje jedino pravi znaci da si ih našao (LIČNO TI VIDEO) i tačan plan (koji je toliko redak <2%) da je na stolu čine razliku između uspeha i ne uspeha, a ne aparati, skeneri rašlje, češljači i ostala čuda. A opet i ta medalja ima 2 lica jer nekad i pored svega za nešto zatvoreno i dobro maskirani treba aparat sa namenom da locira šuplji prostor.
Kupovina detektora je ista kao i kupovina kompjutera  jer arhitekta i prosečan građanin neće kupiti istu a verovatno ni sličnu konfiguraciju.
Važno je da znaš ove 2 stvari:
Ne postoji univerzalnost,
I aparat koji će u 100% slučajeva sa 0 % greške detektovati samo zlato! (naravno separacija postoji i mnogo pomaže ali gornja formula NE postoji)
Ja se neću usuđivati da dajem preporuke za bilo koju mašinu, a pišem ovi da tebe usmerim o čemu da razmišljaš, a i neke kolege koji su imali iskustva sa više aparata da probudim da uzmu učešće u tvom pitanju pa da ti kažu iskustva.
Svako dobro i lep pozdrav. Smile
Odgovori
Moram da naglasim da se u potpunosti slazem s definicijom uvazenog kolege Timpoloka  Smile, a sad moje neko skromno misljenje je da za taj novac koji ti zelis da das za apartat je najbolja solucija Garrett ace 250 ili 350 naravno sa vecom i jacom DD sondom, SEF 13" Ultimate ili  SEF 15"x12" DD jednostavan za upotrebu,ekonomican sto se tice potrosnje baterija, sve u svemu za te pare veoma pristojna masina .Poz!!
Odgovori
Zemljak Tursko i Cetnicko Zlato javi se kod mene u stovarište Saturn,sigurno možemo da nađemo nešto dobro za te pare.
Odgovori
Do 400 eira uzmi Nokta Simplex
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)