Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stara dzamija ispod njive srusena 1908god
Vrlo je moguce da je sama dzamija bila podignuta na temeljima starije, srusene crkve pa otuda i crkveni nakit. Tako je bilo npr. u selu mojih predaka - dzamija preko crkve. Sada vise niko ne zna ni gde je bila dzamija ni gde crkva, ostao samo zapis... Verovatno okolo ima i grobova, mozda si tu udario...
Odgovori
Cesto su crkve prepravljane u dzamije.Osmanlije su cesto  radili tako " cija zemlja njegova i bogomolja.Jedan od primera je i Crkva Svetoga Nikole u Nisu.Ne jednom je iz crkve pretvarana u Dzamiju  a iz Dzamije u Crkvu..I danas je jedno kube viska..
Postovanjem tudjoj veri postujemo i nasu.
Odgovori
(04-02-2016, 08:16 PM)haisenberg link Piše: Itrijumski Detektor Zlata

Detektori su novi, proizvedeni u Vojno Tehničkom Zavodu u Rusiji!

Namenjen traženju zlata ili metala koji Vi sami izaberete.

Stavljanjem određenog metala u prednju kapsulu, određujete šta tražite, ukoliko u kapsuli nema ništa detektor traži zlato.

Distanca traženja je preko 4000 metara.

Tretiran NEGATIVNIM ITRIJUMOM, što omogućava brzo pretraživanje velikih površina terena, određivanje tačnog položaja i dubine traženog materijala.

Takođe otkriva podzemne ili nadzemne šupljine, prolaze, ostave, . . .

Dubina na kojoj detektor locira metale je do 40 metara.

Dubina na kojoj otkriva prolaze, prostorije, šupljine i sl. do 30 metara.

Dubina na kojoj otkriva horiyontalne prolaze, prostorije, šupljine i sl. je do 20 metara.

Radi na principu atomske mase, gravitacionog i magnetnog polja zemlje, tako da mu ne trebaju baterije ili akumulator.

Vrlo precizno lociranje i određivanje dubine traženog materijala.

Detektor je  testiran na svim terenima uključujući i Srbiju, na mestima sa jakom mineralizacijom rudama i geomagnetnim poremećajima i sličnom, bez ikakvih problema i poteškoća locira traženi materijal.

Ne reaguje na podzemne vode, mineralizaciju, oksidaciju i slično. (Kopirao sam opis iz oglasa )
Da li se dobija sertifikat o autenticnosti da je to proizvedeno u vojno tehnickom zavodu Rusije?
Odgovori
Velika verovatnoca da je i bilo u jednom delu groblje, u pravu si.
Odgovori
Dobija se uputstvo uz njega odnosno ovo sto je vec napisano.
Pozz
Odgovori
druze Haisenberg, moje licno misljenje je da ako je u tom delu postojala Crkva, i naselje se nije premestalo odande, da najverovatnije u blizini postoji i neko rimsko ili Vizantijsko utvrdjenje, jer su se Crkve obicno gradile na mestima gde su vec postojale pre ili datiraju iz tog perioda Rim ili Vizantija.Dolaskom turaka mnoga utvrdjenja su tako reci preorana ili unistena da se vise ne poznaju i mnoge crkve su pretvorene u Djamije.
Ako u blizini ima staro groblje onda se najverovatnije na nekom brdu tu nalazi i rimsko utvrdjenje.
To je moje licno misljenje, mozda gresim ali proveri raspitaj se od starih ljudi za nazive mesta u okolini recimo,, Cetate, Zidine, Seliste, Gradiste, Vrkan itd.
Pozz
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)