Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opasnosti oko Peka?
(27-01-2016, 05:48 PM)Sanco Pansa link Piše:otrov se moze isisati

Ovo ne pokušavajte nikada ali NIKADA!
Milimikronska trauma sluzokože, usta i nepca ili desni može biti dovoljna da od jednog povređenog imate dvojcu!
100% sam siguran da svako ima bar 1 plombu (čiji status verovatno ne proveri uvek blagovremeno) ili bar jedan problem sa usnom šupljinom za koji i ne zna jer mu ne smeta u svakodnevnici!
Probaj nabaviti:
ASPIVENIN®
Može u takvim situacijama biti od koristi znatno više od te "špageti Western" metode.
Koja je usput budi rečeno urbana legenda filmske industrije.
Lep pozdrav i kao što već rekoh srećno!
Odgovori
Mogao bih da nabavim i položim za neko lovačko oružje pre nego što odem... za svaki slučaj, nije mnogo skupo... Osim toga, neku dobru sekiricu uz sebe uvek...
A protivotrov za zmije znam da pravi Torlak kod nas, takozvani Viekvin®, koji košta oko hiljadu i po dinara po ampuli, ali ne znam da li ga ima u maloprodaji ili ga prodaju samo bolnicama/medicinskim centrima - i za to mi stoji broj tu negde i čeka da se nakanim da nazovem ;D Samo što sam čitao da ga je potrebno čuvati na hladnom, nešto malo iznad nule, inače može još veću štetu da napravi ako se ubrizga topao... znači morao bih da nabavim i nešto što će da drži nisku temperaturu. Za sve koji čitaju ovo da će im pasti na pamet da kupe protivotrov za svaki slučaj: pametno bi bilo da se prvo testirate da li ste alergični na konjske proteine - takođe da ne bi ste sebi nered napravili pri ubrizgavanju... I serum se ubrizgava u butninu/guzicu - dakle NE u ili oko mesta uboda, ali preporučujem svima da pročitaju celo uputstvo u koliko kupe ovaj ili sličan preparat... takođe zbog doziranja, da ne pišem sad roman. Probaću pre nego što odem da objasnim svojoj doktorki situaciju pa mi možda sredi ona...

Ne brinem mnogo, čisto se informišem iz predostrožnosti o svemu ovome, možda i zbog nekog drugog budem trebao ovo da znam nekada Big Grin Ali definitivno nije toliko opasno... da jeste verovatno bi stalno na vestima slušali o tome kako je nekog napao vuk, medved itd, a idu ljudi u šume i na planine, nije da ne idu Big Grin
Pozdrav
Odgovori
Znam da se u današnje vreme govori protiv isisavanja otrova, ali nisam želeo ništa da kažem, s' obzirom na to da je poznato da se otrov sporo kreće kroz organizam/kožu, i da se odmah nakon ujeda može videti otrov u rani, a samim tim - može se i doprineti njegovom odstranjivanju, jer zašto bi ostavili da sav taj slobodni otrov organizam upije... E sad, činjenica jeste da se može tako oštetiti tkivo, otrovati i druga osoba itd... Ne kažem da je pametno, samo kažem da odbijam da verujem da je potpuno neefikasno ;D Tu je i zasecanje i ceđenje itd. što sve ima smisla računajući da otrov sporo putuje itd. ali ima to sve i svoje loše strane... Bolje je nositi protivotrov sa sobom i znati kako se koristi, ili nositi nešto za komunikaciju što će imati signal da može da se pozove pomoć (doći će i helikopterom - ne bi im bio prvi put)...

Pozdrav Big Grin
Odgovori
ja imam biber sprej, ne znam da li pomaze protiv vecih zivotinja ali znam da je dobro za samopouzdanje. batali oruzje ako bas zelis nesto kupi neku jacu petardu to je adekvatna zamena. Zmija ima ali su cizme dovoljna zastita, imaju u blizini potoka neke koje mogu biti opasne(to mi je neko ko tu zivi rekao) Sto se mene tice ako me nesto bude zakacilo to nece biti zivotinja vec stablo ili grana. Nemoj da podcenjujes starije ljude, da nije njih ti ne bi ni znao za Grabovu ili Todorovu. A sto se tice "malo je 2grama" za pocetak ces morati da naucis koliko je VELIK 1gram, ...............bices veoma iznenadjen. pozzzz
Odgovori
Evo u prilozima pogledajte o čemu govorim... Ovo su našli pri kratkom "ispitivanju" područja, kao "da vidimo da li je vredno tu raditi"... kada su počeli da rade tu se prekinuo snimak, i sledeća scena je pokazivanje "ulova"... ajde da kažemo da je maksimalno sat vremena prošlo... Treća slika je slika pola grama zlata kao referentna vrednost...
I bez uvrede, ali sigurno neću bacati petarde i prskati suzavac ako medved krene da me napada ;D Jeste, postoji poseban sprej za medvede ali on je mnogo jači, i baca mlaz dužine 10 metara u prosečnim vremenskim uslovima... što je dosta razdaljine između osobe i medveda, može se reći i da je to "bezbedna razdaljina", ali koliko ja znam taj sprej se kod nas ne može naći, a običan suzavac je mnogo slabiji i po "ljutini" i po dužini mlaza, i obični suzavac prska jedan tanak mlaz koji bi se morao ciljati medvedu u njušku i oči - što je relativno mala meta i ako uzmemo u obzir da medved trči prema tebi 10 metara u sekundi i glava mu se pomera gore dole... da se pristojno izrazim: nagrabusio si ;D A taj sprej za medvede prska mnogo širi mlaz, maltene oblak...
A što se tiče petardi, razumem da ima smisla ako pokušavaš da oteraš životinju, ali u slučaju da je to ne uplaši, ili još gore: ako je razbesni još više, a nemaš ništa osim petardi, opet si u problemu... Radije bih poneo pušku, pa jedan u vazduh, drugi u metu...
Koliko ja znam, naše otrovnice (šarka i poskok) ne provode mnogo vremena oko vode, već se ili "sunčaju" negde na otvorenom, na stenama obično, ili su zavučene u rupe i ispod kamenja krijući se od iste vrućine... Ali to mi i nije tolika briga, jer kao što kažeš: čizme, i računam da ću nositi neki štap kojim ću šarati ispred sebe u koliko ulazim u duboku travu i slično, a nosiću i rukavice i biću pažljiv pri okretanju kamenja i paziću gde guram ruke Big Grin
A što se tiče starih ljudi, nije da ih podcenjujem zato što su stari, već ih opravdano podcenjujem haha ;D Šalim se... ali i ne šalim se u isto vreme... Većinom na tim snimcima i reportažama možemo videti kako oni rade i sa kojom opremom rade - većina njih još koristi one stare drvene ispitke sa glatkom površinom, neki vidim samo grumenčiće traže, sitno verovatno vraćaju u reku, i kopaju na nekim "random" mestima, i plus: koliko osoba u tim godinama može materijala prevrnuti na dan... verovatno ne mnogo u odnosu na nekog od nas ovde.
No, ja tako govorim jer su moje ambicije i očekivanja mnogo veća, i ne vidim tu ništa loše Big Grin Svestan sam da postoji mogućnost da ću nalaziti tako po gram-dva na dan, ali zašto bih se zadovoljio sa time (pa i u glavi), kada mogu sa učenjem i istraživanjem da sebi povećam šanse... I nije mi problem reći da ti stariji ljudi ne znaju šta rade... kakve veze ima što su stari, mogu i 400 godina da imaju što se mene tiče, ako ne znaju znanje, ne znaju ;D Nama internet omogućava mnogo lakši pristup informacijama i prirodno je da ćemo znati mnogo više od tih ljudi, s' obzirom da možemo naći savete hiljada i hiljada isto toliko iskusnih... i zašto to ne iskoristiti... Pitaj samo nekoliko ljudi oko sebe šta misle o zlatu i ispiranju i o tome da li treba da ideš tamo... dobar deo će ti reći da si budala i da nema tamo ništa i "da ima tu nečega svi bi išli"... ne bi svi išli, baš zato što svi tako razmišljaju, a ovi koji to rade ti kažu "gram na dan ako imaš sreće" ili "dva grama ako imaš sreće"... neki kažu "0,2 - 0,3 na dan" - mislim se: koga lažeš čoveče, ne bi ti izlazio i gacao po reci i lomio leđa za 0,2.
A osim toga poznajem jednog čoveka kojem je baš profesija nalaženje zlata i on po Balkanu "raducka" da tako kažem, verovatno više iz zabave, a osim toga vodi ekspedicije u Južnoj Africi i radi kao posrednik za iznajmljivanje zemljišta tamo za otvaranje rudnika itd. E sad, on poseduje više firmi po Balkanu i okolini, u Srbiji ne poseduje, ali zna srpski jezik, i čuje se sa ljudima odavde, čak i drži kurseve preko interneta za ispiranje zlata (mislim da su besplatni, ako neko želi mogu ga uputiti, ma da je onako: početnički... ja kad sam video nisam bio zainteresovan jer sam verovatno sve to već znao tada), i za jednog čoveka mi je rekao da je svojeručno, dakle sam, samo sa ispitkom isprao kilogram zlata za dva meseca... I verujem mu, na osnovu svega drugog što sam gledao... A rekao mi je i za neku četvoricu, koji su isto tako ispirali, i za mesec dana su pola kilograma isprali - što je opet okej para, ali toliko su isprali zato što su ispirali sa tanjirima od glatkog lima... Dakle znanje je moć, i neću nikoga držati kao autoritet ili svetinju zato što je bio tu pre mene, ako jednostavno nešto ne ume... Gledao sam neka dva starija čoveka iz Hrvatske, lopatom bacaju materijal na ravnu ploču, i onda nečim što je od prilike čaša na štapu sipaju vodu od gore... I oni isto uspevaju, i ne krivim ja te ljude ni za šta, i ne govorim da su glupi, nemam ništa protiv njih (čak šta više - hvala im što su svojim neznanjem nama ostavili mnogo zlata ;D), ali neću ni reći da su autoritet ili da znaju više od mene ;D

No, sad sam i samog sebe prevazišao u dužini teksta, ko pročita: svaka mu čast ;D Pozdrav svima.

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
BRAVO KOLIKO JE UPONO OKO  REKE KAKO ZNATE DA JE OPASNOST JE  TAKO ALI STA JE I KAKO IMA ROK DOK JE BILO OPASNOST SADA JE DRUGO DRGO VELIKI POZ SVIMA
Odgovori
Druze prvo nemoj sam da ides a drugo cuvaj se ti ljudi a zivotinje ti nece nista
Odgovori
sa cista dusu se rusi i 1ooo vrata i purgija ni atom ne mose rusiti  svima poz pop marti himovic  i kluc
Odgovori
Svima poz i srce  hocu svi ma  srecu i ja licno hocu da pomognem  ali kako kad ima prevaranti zbok  prevaranni gobi i ono tu u forum ko zna ima dista sta znaju dosta vise se nezna koga da se veruje  citajte sve moje komentare ot pocetak i dok kraja i pisete i kopcaje gje je KLUC
Odgovori
(28-01-2016, 12:14 AM)koloseum link Piše:Druze prvo nemoj sam da ides a drugo cuvaj se ti ljudi a zivotinje ti nece nista
Pa sigurno ću gledati na skupim neku ekipu (kao što sam rekao, pokrenuću ovde temu kada bude vreme za to), a za ljude stvarno ne znam, verovaću ti na reč, nisi prvi koji mi je to rekao Big Grin Nisam upoznat mnogo sa tim krajem, osim što se generalno priča da se dosta vračanja odigrava(lo) u tim predelima i negde sam pročitao da tamo "ubijaju za žuto dugme" - ma da je to bilo u nekom internet članku/novinama tako da ne uzimam kao definitivnu istinu, ali pohlepnih ljudi ima svugde, tako da me ne bi čudilo Big Grin

Himovich-u druže, pola te ne razumem, ali koliko te razumem - saosećam Big Grin Ja govorim otvoreno i slobodno, iz onoga što sam čuo i video, i ne tvrdim da sam u pravu, već samo zaključujem sa mojim načinom razmišljanja, na osnovu priloženog... A mnoge stvari ću moći da proverim za koji mesec, i tada ću i otvoreno deliti informacije sa onima koje bude zanimalo kako sam prošao - uključujući i vas ovde, jer je život previše kratak i ja sam previše mlad da bih bio pohlepan (ne kažem da postoje dobre godine za pohlepu, da neko ne protumači pogrešno ;D)... Verujem da zlata ima i više nego dovoljno da nahrani ovaj napaćeni narod, a vidimo dokle nas je pohlepa dogurala... ali i delom smo sami krivi - većina naroda je oguglala na ideju da "Nema leba bez motike" iliti "idi lomi leđa ceo mesec kod privatnika za 20.000 i pevaj od sreće jer imaš i toliko", i onda ispiranje zlata tretiramo kao sujeverje, dok sa druge strane čitamo horoskop, igramo loto, gledamo farmu i psujemo državu, i puštamo Amerikance i Kanađane da uzimaju zlato. I onda Blic i ostali kvazi-novinarski šljam piše neke članke "ŠOKANTNO, AMERIKANCI OTKRILI DA SRBIJA LEŽI NA ZLATU VREDNOM MILIJARDE EURA" - nije šokantno uopšte, već hiljadama godina se zna da je taj predeo bogat zlatom... I onda umesto da to otkriće iskoristimo i uložimo u naš rudarski sektor, mi njima dozvoljavamo da vade... Usuđujem se da kažem: E pa tako nam i treba... Naravno, ne krivim nas male ljude, pojedince, za takve stvari, ali u neku ruku i jesmo krivi što gledamo i slušamo šta se radi i ne bunimo se.

No, da se ne bih opet raspisao, a i već počinjem da se žalim - a od toga nema mnogo koristi - ovde ću vas pozdraviti sve, laku vam noć želim Big Grin
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)