Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vrijedi li išta?
Mislite li da ista vrijedi? Zlato, 08 grama, podatke na papiru imam ali ne znam koliko su točni...

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Pardon, 8 grama
Odgovori
Znam da slika moze malo i da prevari pa sam znas najbolje kako si proverio da je zlato ? A kako (ovaj novcic) izgleda "porozno" kao da ga je nesto vremenom pojelo (a zlato ne jede nista od prirodnih procesa u zemlji) , postavljam sliku s leva tvoja original i s desna malo ociscena.
Bez namere da nipodastavam nalaz.... naprotiv.  Wink

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
On u principu izgleda kao na mojoj slici. Ove podatke sam dobio od arheoloskog zavoda u Zagrebu. Iskreno se bas najbolje ne razumijem u numizmatiku. Bio je u zemlji a ja sam ga dobio od osobe, mog dede, koji ga je ocistio... Jos prije 15 godina
Odgovori
(29-12-2015, 08:52 PM)aurora link Piše:On u principu izgleda kao na mojoj slici. Ove podatke sam dobio od arheoloskog zavoda u Zagrebu. Iskreno se bas najbolje ne razumijem u numizmatiku. Bio je u zemlji a ja sam ga dobio od osobe, mog dede, koji ga je ocistio... Jos prije 15 godina

Iskremo se nadam da sam licno u zabludi i da je novcic zaista vredan samo pitam dali si ga licno nosio na procenu ili samo poslao fotografiju.
Odgovori
ko cisti zlato a kazes da ga tvoj deda cistio odnesi ga zlataru oni imaj sredstvo proverice koliko ima zlata meni se cini da je neka rimska bronza
Odgovori
jos nesto da nije sesterac gore na slici pise revers .s c .nisam video dosad zlatni
Odgovori
Ni ja nisam stručnjak (zato ne tumačiti da sam ciljno umanjivao vrednost nalaza-predmeta), ali odokativno zaista ne možeš se oteti utisku njegovog izgleda a to je da je u najbolju ruku pozlata, možda nekom jednostavnom elektrolizom navučenog sloja.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)