07-12-2015, 11:20 PM
Drage kolege (forumaši) srećni vam praznici. Imam jedno pitanje za vas dali ima neko nešto o ovoj lokaciji? Traži se podzemna pećina koja je zatvorena.
Selo Đerekare -Dobra voda
|
07-12-2015, 11:20 PM
Drage kolege (forumaši) srećni vam praznici. Imam jedno pitanje za vas dali ima neko nešto o ovoj lokaciji? Traži se podzemna pećina koja je zatvorena.
08-12-2015, 06:25 PM
Kolega postoje mnogo podzemnih zatvorenih pecina koje se traze,kazi lokaciju gde se to trazi pa ti mozda neko i pomogne...
08-12-2015, 07:43 PM
11-12-2015, 08:24 PM
Tačno druže da neposeuješ bilo šta iz ovih krajeva?
11-12-2015, 09:14 PM
I u mom kraju ima mesto Ćerekare,od davnina je poznato po ovom imenu a u narodnom kazivanju u tom brdu ima pećina i u njoj crkva,neki ljudi kažu da znaju ulaz ali ne usuđuju se da idu dublje jer se oseća miris tamjana.
Ja sam jednom noću bio u jednoj takvoj pećini (odveli me meštani obližnjeg sela) i stvarno se osećalo na tamjan,međutim zbog nekih drugih okolnosti smo tada pobegli i da budem iskren mesto ne mogu naći,znam otprilike krug od nekih 1 hektar.
11-12-2015, 10:21 PM
Tačno kolega dali poseduješ bilo sta za ovaj kraj?
11-12-2015, 10:27 PM
Pzdrav kolega Crni može li se znati za koji reon je ta tvojapećina? Jer ovde postoji još jedna otvorena pećina. Da nije možda to ova?
12-12-2015, 08:20 AM
Mi smo daleko ovo je u Istočnoj Srbiji,ne verujem da je ista ali se možda stvari poklapaju.Ima jedna stvar koju ljudi ne žele da shvate,ranijih godina i vekova zbog čestih ratova ljudi su se selili,pa su na novim mestima davali stara imena a možda je neko pogrešio ili namerno napisao (prepisao) pogrešnu lokaciju mesta.
Ako je za verovati ljudima u ovoj mojoj pećini crkvi i dan danas ima kaluđera (navodno dobro čuvana crkvena tajna) i u njoj se čuvaju mnoge vredne stvari za koje se zna da su bile ovde po našim crkvama i manastirima ali se odjednom izgubile.Za ove stvari (knjige,ikone,blago,krune i ostale stvari nekih naših careva i kraljeva) postoje i zvanično pisane knjige ali se tačna lokacija pećine-skrivnice ne zna. U jednom od planova piše: od crkve ..... prema .... ima tri izvora-kladenca i tako dalje.
12-12-2015, 09:51 PM
(11-12-2015, 08:24 PM)El-lobo link Piše: Tačno druže da neposeuješ bilo šta iz ovih krajeva? Rado bih ti pomogao da imam neke informacije, ali moja istraživanja i polja interesovanja su na drugim lokalitetima. A za Đerkare znam iz novinskih članaka jer valjda prošle godine se zbio nemili događaj kada je u ataru Đerkara bik usmrtio čoveka :'( Pozdrav i srećno traganje!
01-01-2016, 11:00 AM
Pozdrav druže Crni traži se jedna takva u ataru sela Grebenova. Selo se nalazi između Novog Pazara i Mitrovice, da nemaš neku pisaniju o njoj?
|
|
|