Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Selo Đerekare -Dobra voda
Drage kolege (forumaši) srećni vam praznici. Imam jedno pitanje za vas dali ima neko nešto o ovoj lokaciji? Traži se podzemna pećina koja je zatvorena.
Odgovori
Kolega postoje mnogo podzemnih zatvorenih pecina koje se traze,kazi lokaciju gde se to trazi pa ti mozda neko i pomogne...
Odgovori
(08-12-2015, 06:25 PM)Imperijanac link Piše: Kolega postoje mnogo podzemnih zatvorenih pecina koje se traze,kazi lokaciju gde se to trazi pa ti mozda neko i pomogne...

Tutinski okrug nedaleko od granice sa R. Crnom Gorom.  Smile
Odgovori
Tačno druže da neposeuješ bilo šta iz ovih krajeva?
Odgovori
I u mom kraju ima mesto Ćerekare,od davnina je poznato po ovom imenu a u narodnom kazivanju u tom brdu ima pećina i u njoj crkva,neki ljudi kažu da znaju ulaz ali ne usuđuju se da idu dublje jer se oseća miris tamjana.
Ja sam jednom noću bio u jednoj takvoj pećini (odveli me meštani obližnjeg sela) i stvarno se osećalo na tamjan,međutim zbog nekih drugih okolnosti smo tada pobegli i da budem iskren mesto ne mogu naći,znam otprilike krug od nekih 1 hektar.
Odgovori
Tačno kolega dali poseduješ bilo sta za ovaj kraj?
Odgovori
Pzdrav kolega Crni može li se znati  za koji reon je ta tvojapećina? Jer ovde postoji još jedna otvorena pećina. Da nije možda to ova?
Odgovori
Mi smo daleko ovo je u Istočnoj Srbiji,ne verujem da je ista ali se možda stvari poklapaju.Ima jedna stvar koju ljudi ne žele da shvate,ranijih godina i vekova zbog čestih ratova ljudi su se selili,pa su na novim mestima davali stara imena a možda je neko pogrešio ili namerno napisao (prepisao) pogrešnu lokaciju mesta.
Ako je za verovati ljudima u ovoj mojoj pećini crkvi i dan danas ima kaluđera (navodno dobro čuvana crkvena tajna) i u njoj se čuvaju mnoge vredne stvari za koje se zna da su bile ovde po našim crkvama i manastirima ali se odjednom izgubile.Za ove stvari (knjige,ikone,blago,krune i ostale stvari nekih naših careva i kraljeva) postoje i zvanično pisane knjige ali se tačna lokacija pećine-skrivnice ne zna.
U jednom od planova piše: od crkve ..... prema .... ima tri izvora-kladenca i tako dalje.
Odgovori
(11-12-2015, 08:24 PM)El-lobo link Piše: Tačno druže da neposeuješ bilo šta iz ovih krajeva?

Rado bih ti pomogao da imam neke informacije,
ali moja istraživanja i polja interesovanja su na drugim lokalitetima.
A za Đerkare znam iz novinskih članaka jer valjda prošle godine se zbio nemili događaj kada je u ataru Đerkara bik usmrtio čoveka  :'(
Pozdrav i srećno traganje!
Odgovori
Pozdrav druže Crni traži se jedna takva u ataru sela Grebenova. Selo se nalazi između Novog Pazara i Mitrovice, da nemaš neku pisaniju o njoj?
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)