Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GROB MARTINOVE SESTRE
Naleteo sam slucajno na podatak  (koji sam uzgred receno dobio od dede) gde se trazi grob Martinove sestre...Kaze ovako: Po izlasku iz grada Martin podje da obidje svoje drugove...sazna da mu je sestra mrtva...Da ne duzim ovako...Na tromedju sela u Staroj planini imade jedno mesto koje su rimljani koristili za ulazak u grad ...Martin sa svojim drugovima otvori skrivalicu i sestru tu sahrani na izlaz naredi da se iskove njegov pecat na steni ..to je pravo mesto njenog groba i mnogih ostava...Sela su : Topli dol, Zaskovaci i Crni vrh...Ako neko zna neka se javi...
Odgovori
Poslao: amater1
« poslato: danas u 19:43 » Umetnite citat
Naleteo sam slucajno na podatak  (koji sam uzgred receno dobio od dede) gde se trazi grob Martinove sestre...Kaze ovako: Po izlasku iz grada Martin podje da obidje svoje drugove...sazna da mu je sestra mrtva...Da ne duzim ovako...Na tromedju sela u Staroj planini imade jedno mesto koje su rimljani koristili za ulazak u grad ...Martin sa svojim drugovima otvori skrivalicu i sestru tu sahrani na izlaz naredi da se iskove njegov pecat na steni ..to je pravo mesto njenog groba i mnogih ostava...Sela su : Topli dol, Zaskovaci i Crni vrh...Ako neko zna neka se javi...

poz amater  ja cu nesto da pisem ako znas recimi kako se zove martinova sestra  dali si nesto cuo ili znas tacno nesto posto ima jos mnoge svari tamo  reci neki znak sta ima ako snas a ne samo ulaz
ali cu ti reci za sada si tacan ali jos ako znas pisi  pop martin himovic  i kluc veliki poz svima
Odgovori
Postovani himovichu valjda se to tako pise..ovo sto sam napisao je tacno na toj tromedji treba da ima pop Martinov pect iskovan na kamenu...postoji i skica(koju imam) za ovo sto pisem  Wink
Odgovori
Nekakov opis kako izgleda toj Pop Martinov Pecat
Odgovori
Sto ke ti e pecatot koga neznaes kaj se krie pop martin  poz
Odgovori
Ti znaes dali jas znam kade e Pop Martin ili neznam aj ne zamaraj,  nisto konkretno nemas vo tvoite komentari.  Nekoj mozebi znae  ama koj e toj sreknik
Odgovori
Postovani g.Amater1,

Pop Martin nije imao sestru jel nije ni postojala takva licnost vec su to ime nosili mnogi ljudi kroz nasu istoriju,ali nema veze nije to uopste bitno.Da li taj znak-pecat izgleda ovako......dve ukrstene sablje(rukohvati dole a vrhovi na gore,precizno gledano seciva okrenuta ka spolja)?

S postovanjem,

Vudi Alen
Odgovori
Postoji pokopana žena iz Popa Martina - činjenica.
Bilo da je sestra ili ne.
Pitanje je kako se zove i što je lijes?
Sretno i sreća.
Odgovori
Postoji opis gde se pominje sestra od pop Martina ali samo opis od unutrasnjosti pecine. Mislim da je njeno ime Marta morao bi ta potrazim opis ali u pitanju je ako se ne varam magaza Zmijovica.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)