Tragajući i baveći se sportom kao i većina na forumu mnogo puta sam nailazio na svakakve stvari i pojave ali u zadnje vreme na puno mesta nailazim na "beo prah" u zemlji i sve veće površine zahvaćene .Pričajući sa ljudima raznih profila i profesija nisam mogao da rešim ovu zagonetku,neki kažu da je vrsta gljiva,drugi fosfor,treći amonijak,neki su tvrdili sve i svašta,nebih o tome(gluposti).
Sama zemlja pri otkopavanju ima neki čudan miris i obično je tamnije boje.
Zna li neko šta bi ovo moglo da bude?
Teme: 14
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
hemiski procesi razgradnje odnosno kako bi neki rekli gasevi
zemlja radi,zivi zato nemoj da te cudi tako nesto
mislim nemoj da te brine toj normalno
Ma ne brinem se ja ali me živo interesuje šta je to.
Ako se raspada,šta se raspada,obično na tim mestima ljudi vide plamen.
Teme: 14
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
pa pazi ako ti kazem da se taj plamen odnosi na metan koji u dodir sa vazduhom napravi plamen i onda ljudi cesto pomisle gorele pare ili prikazale mi se pare nisu pare vec gas koji je u dodir sa vazduhom napravio plamen
xexe
Teme: 11
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Mozda ovo moje pitanje, nema veze sa ovom temom , ali nisam hteo da otvaram novu . Ovako . Danas sam pricao sa jednim covekom o nasaem hobiju ( zlatarenju ) , pa mi je on ispricao pricu da u njegovoj kuci u selu ima jedan zid u podrumu koji je na jedno mesto topliji u odnosu na druge delove zida u istom podrumu . Kaze da je na metar od zemlje i da se razlika najvise oseca u hladnijem vremenu , . Pitao sam dali ima neki objekat sa druge strane ali je rekao, da nema nicega , jednostavno taj deo zida greje ? Molio bi za neko stucnije objasnjenje , mada ja neverujem da se tu radi o necemu zazidano ?
Teme: 11
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Nema niko odgovor , sta je u pitanju . O cemu se radi ? ???