Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kamene polče...
Brdo...šuma...kroz šumu, šumski put...pokraj puta u 2 trećine brda ispod puta se nalaze velike kamene ploče okruglog oblika
prečnika 1.5m i debljine 20 do 25 cm koje su slagane jedna na drugu kao pogače vertikalno nanize. Nepoznato koliko duboko idu u zemlju.
Kamene ploče lepo nalažu jedna na drugu i nalaze se sa istočne strane brda. Prema priči starijeg čoveka bili su i neki znaci na prvoj kamenoj ploči koji su uništeni jer je neko lomio kamene ploče vertikalno
od te strukture i malo čeprkao u zemlji ispod njih, trazio cup. U okolini nema ničeg sličnog a očigledno da je konstrukcija ljudskih ruku delo iz ko zna kog perioda...

okolo nema ostataka nikakvog utvrdjenja...

Da li je mozda zatvoren ulaz u neku grobnicu ili zapečaćen ulaz u magazu unutar brda?
Po meni, manje je verovatno da se radi o nekoj potpori za drvenu osmatračnicu kada ima boljih mesta za to!

...sve se to nalazi u okolini Nisa...
Odgovori
Druze, postavi sliku da ne mastamo..... Tongue
Odgovori
pozdrav druze jesi li proverio detektorom pored kamenih ploca , ja sam isto iz okoline nisa.imam detektor ako si za saradnju javi se
Odgovori
Druže znaš li ti o nekom zlatu u crkvenom imanju kod niša?
Odgovori
za zlato u crkvenom imanju oko Nisa ne znam, ali i da ga negde ima nije pametno to dirati.
Odgovori
Kažu staro crkveno zvonzvono puno zlata baceno u bunar i sakriveno od lopova.
Odgovori
(23-10-2014, 10:22 PM)kikito link Piše: pozdrav druze jesi li proverio detektorom pored kamenih ploca , ja sam isto iz okoline nisa.imam detektor ako si za saradnju javi se

Prijatelju, pogledali smo detektorom ali nema reagovanja oko te kamene strukture...
Odgovori
Jednog dana pre izvesnog vremena dodju kola turskih registracija...trazise coveka da im pokaze stari turski put...turcin govorise solidnim srpskim jezikom i nosise neku mapu na kozi.
Uporedjivao teren i gledao okolinu. Kad ga mestanin upita sta trazi ovde cak iz Turske on rece..."trazim ono sto su moji preci ovde negde ostavili...", po njegovoj prici trazi magazu sa 12 kazana zlata i ulazom sa istocne strane.
Navodno mu se teren nije slagao sa onim na karti koju je imao pored sebe i rece..."nema veze sto sada nisam uspeo da je nadjem, ako je ja ne nadjem...trazice je moji sinovi, unuci,...dok je ne nadju..."

kazivanje tog mestanina u cijem kraju se nalaze ove kamene ploce.

Pazljivo sam ga slusao...kamene ploce su sa istocne strane brda...iz price tog turcina ulaz u magazu je sa istocne strane...zanimljiva podudarnost, slozicete se. I kako bas da dodje u taj kraj...
Odgovori
Cezare,to je on rekao da bi odvukao paznju...odneli su oni to brate moj.
ako je dolazio sa mapom to nije ostalo sigurno,nazalost Sad
Odgovori
Kada budem postavio slike ili video zapis te kamene strukture shvatices da uprkos naivnom pokusaju da malo kopaju oko njih i da ih lome vertikalno nanize misleci da se neki cup nalazi unutar njih, drugo nista posebno nije odradjeno.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)