Znakovi se nalaze na povecem kamenu,na zidu ili duvaru. Zanima me misljenje da li su klesani na zidu ili je kamen donesen od negde, tj.da li je klesano u tom polozaju ili je kamen bio vodoroavan dok je to radjeno?
Takodje, nisam uspeo da nadjem znacenje ovih znakova,kao i sta je taj izmedju tocka i vrha strelel da li lopata,suncobran ili nesto trece?
Hvala unapred
Ananda znak u sredini nije suncobran ili lopata,moje mišljenje da je krst sa polukrugom,zanima me da li ima na dnu krsta mala strelica.Pokvasi vodom pa vidi tad na šta ti nalikuje.Moguće da je klesano na licu mesta.Ovako nešto prvi put vidim,jel možeš malo detaljnije da opišeš samo mesto i okolinu da se znak ne uklapa u neki reljef u blizini.
ananda,
raspitaj se kakav je taj zid,kada je otprilike zidan?mada ja bi rekao da je to odnegde doneseno,jer niko ne bi reskirao da ostavi znak na jednom seoskom zidu koji bi mogao sa godinama da se srusi...
pozdrav
Rimljanine,
Mislim da je doneseno,znam dve moguce lokacije odakle moze biti? Po znacenju znakova moze se odrediti dal je jedna i druga.jer su kontradiktorne lokacije.
Sta znace znakovi,to je bitno.
Hvala