treba da imaa klin vo karpa po se izgleda treba da bidii vo bitolsko mariovo no ne se iskluceni i drugi juzni delovi vo mkd znaci kavadarecko,prilepsko mariovo ili mozebi ohdridsko klinot treba da bidi vidliv 4 prsti a dlabok mozebi 0,5 metri
Teme: 8
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
ti be prijatelce baras nesto Nevozmozno.
Teme: 4
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Колеги кај мене до село има два клина баеѓи дебели 4-5 цм оддалечени 200-300 метри еден од друг а подолу 150 м.од првиот има подзидан пат и на стена 3-4 крста непамтам баш ,и ....друго кој знае нека пише ако има документ.
Позз
ovde netrebaa nikakvi znaci nakrsi klinot treba da imaa zid i treba da bidi vo dol, znam deka e teska rabota ali resenieto e kaj mene inace ne e mnogu stara rabota,nacisticka rabota
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Da ne ima na klinot Krst?
A ako e ova isto..znaci dokumentite se EBI VETER jas imam dokument pisan na Staro slovenski..isto taka se raboti za klin so krst...Lepenka...ili lepenka ili Prazni muabeti
netreba nikakov krst samo toa sto e zapisano eve uste ednas dolce vo blizina na reka ednata strana zidce a od drugata strana spila ne mnogu golema i vo neze zakacen klin vidliv od prilika cetiri prsti,i se raboti za germanska mapa od 42 godina
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
ako imas Mapa mora na mapata da ti pisi KOJA REKA...TUKA VO BITOLSKO IMA 100 REKI.
Ako e za mariovo togas imas i tamu reki..koja reka ti treba?
I pak ke recam ako imas mapa..na mapata nacrtano ti e mestoto okolu 3 kilometri sojma kakoima vo taja blizina
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
i mora da pisi MESTO VIKANO (.....)..
germanski avion se spusta nekade vo juzna makedonija (znaci prvin treba da barame nekoja pogolema sirinka za sletuvanje na avionot,se spustile po dolot dosle do nekoja reka vo dolceto vejce imalo zidano zidce nakrsi nego vo spilata zakacile klin vidliv cetiri prsti kako znak deka toj e dolot,sto neznaci deka e tamu zakopano ,zavrsile rabota se kacile pak vo avionot i ja duvnale za belgrad ottuka za germanija,da imalo toponimi ama namerno ne se zapisani vo mapata za slucajno mapata da ne pojdi vo pogresni race i se arno ce bilo za niv a arno ama po eden mesec celiot ekipaz zaginuva,pa mapata mu ostanala na sinot na pilotot a negoviot vnuk dojde kaj mene. znaci ovaa ne se pop martinovi prikazni,samo mal broj na clenovi vo forumov izgledaa imat kakvo takvo znaenje za ovie raboti ,ako imase toponomi ce bese lesno a ako bese lesno germancite sami ce si go izvadadeja(kako sto napravija so mnogu mesta,pred nekoe vreme sosema slucajno naletav na dvajca francuzi so velosipedi kaj staravina mislis deka samo se setaja???). germancive prvin pobaraja pomos od mene baravme ama bez uspeh znaci jas celo bitolsko prilepsko mariovo naprsti go znam ama sepak mozebi nesto sme propustile.
znaci se sto znaeme i ni treba za ovaa rabota e sirocinka na povisoko mesto, od sirocinkata po dolceto se spustas v reka,vo samoto dolce treba da imaa zidce okolu 1m do 1,5 m visoko nakrsi nego klin vidliv cetiri prsti vo ne mnogu golema spila nekade vo juznite delovi na makedonija 90%deka e vo mariovsko toa e se nema toponimi nema prikazni i se razbira i mestoto na zakopuvanje ama toa od koga ce go najdite klinot :o