Teme: 14
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
gde da se ne isplati
sve sto ima tu ima i vrednost sve zavisi koliko je ocuvano i o cemu se radi......usput da ti kazem da tu cesto moras prvo da povadis i celokupno smece da bi na kraj doso do ono vredno .....sto se kaze na kraj ispadaju zlatnici
......karte nemam ali pogledaj ima dosta karte ovde po forum mozda nesto i nadjes kolega sto ti odg...pozdrav.
Starije gvozdeno doba,koliko ja znam to su Kelti,tj Skordisci!Ima puno vrednih nalaza od njih iz centralne Srbije,ali to jos nije nista sta ce tek biti u buducnosti!
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
skordici i skiti i kelti iz doba seobe naroda po najvise posle pada meteora u bavarskoj ......ja sam pre neki dan nasko skiti srebrenjak prvo nisam znao sta je posle sam trazi po net i na kraj naleteo na taj podatak......usput da kazem da su voleli ravnice
i da tu gde se nalazi listopadna suma moze i da se ocekuje i neki njihov trag/nalaz.....i da dodam na kraj ti narodi su imali velike ambicije da ispiraju u zlatonosne reke tako da moze da se ocekuje i njigova naselja blizu zlatonosnih reka
bar tako sam citao ovde ........pozdrav
Sve se poklapa sa tim sto si rekao Timakumminus.
Ravnica,iznad suma,pored reka...e sad,da l je to sad slucajnost ne znam, ali lepo zvuci ;D
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
gde je voda bila uvek je bio i ljudski zivot
sada jedino sta moze da se desi da smo svi malo zakasnili......prvi md po srbiji su izasli 80-tih godina tako da mnogo kasnimo
odnosno malo je jos ostalo ne pretrazeno
srecno i samo polako i savet ako sada tokom leta ne mozes da pretrazis kako treba cekaj duboku jesen i kada opadne vegetacija......jer nije bas sve pretrazeno kako treba
srecno kolega
Kelti su obavezno na kupastim uzvisenjima iznad recnih dolina.Zaista su doneli nove tehnologije u metalurgiji.Neprevazidjeni ratnici u to doba!
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
da Zorane67 to stoji stim sto tesko moze da se kaze da su ti i ziveli ili samo imali odbranbeno polje jer nazalost oni su samo kuce od drveta pravili jedino sta ostane od njih je zid od odbranbenog vala i to je to.....nazalost dosta toga je popljackano jos u anticko doba tako da su keltske stvari vise nego retkost...i da kazem jos mozda najbitnije po cemu se mozda zna da su tu bili kelti.....seti te se sta je bilo zlato tog doba???? da so .......zato ako trazite bogastvo idi te tamo gde je bio vadjen so......jer su tako kelti stekli ogromno bogastvo i sirili svoju kulturu i dosta stvari ukrali tako od grka .