Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Molim za pomoc....
#1
Znak se nalazi isklesan na jednoj horizontalnoj ploci nepravilnog oblika , koja jednim delom viri iz zemlje. Zadnji put kada sam otisao da je uslikam znak je bio unisten.Skicu kamena i znaka mozete videti na prilozenoj slici. Zamolio bih sve koji znaju nesto za ovaj znak da napisu.


Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)
   
Odgovori
#2
pozdrav spaso. Opisi malo blizu okolinu. A i pogledaj malo tumacenje znakova,ima dosta toga.
Odgovori
#3
Nekoliko puta sam prelazio te teme i nista nisam nasao. A sto se tice okoline, jedino zanimljivo je da se na nekih 10 metara od znaka nalazi stari turski putu. U blizini ovog mesta se nalaze strelice isklesane na kamenju koje vode od jednog izvora. Zadnja koju sam nasao je na nekih 100 do 150 m od ovog znaka, ali ne pokazuje u tom pravcu, moguce da postoji jos neka.....
Odgovori
#4
Pozdrav spasa931. Uokviren krst  obicno je oznaka za zatvorenu pecinu (ostavu)
- krst u kvadratu moze da znaci i pecinu crkvicu - kad je krst podvucen to znaci da je ostava ispod ploce.
Ova znacenja sam nalazio po forumima. Posto sam pocetnik u ovom hobiju neka me iskusnije kolege isprave ako gresim!
Srecno!!!
Odgovori
#5
Hvala, i ja sam sumnjao da je pecina u pitajnu , samo je problem sto se u precniku od nekoliko kilometra ne nalazi ni jedna pecina. Ipan najvise nade polazem u to da je negde u okolini skrivena(zazidana neka ostava u kamenju).
Odgovori
#6
Dobro pogledaj te strelice!
Obično pokazuje neki pravac ka nečem drugom. Najčešće ukazuje na neko drugo mesto gde treba potražiti nešto drugo. Neke druge znakove ili tome slično. Pogledaj ima li pored strelica jos nesto klesano sto određuju neku udaljenost od te strelice.
Strelica je "prava" ako je naklesana na nekoj steni koja nije podložna pomeranju. Znači na nekoj litici ili tako nešto. Te strelice na nekom pokretnom kamenu nemoj da razmatraš!
Srecno!!!
Odgovori
#7
Nisi me dobro razumeo. Prva strelica vodi od jednog izvora u ukazuje nadrugu itd. Zadnja strelica koju sam nasao je udaljena od prve na nekih 1000m, a od krsta nekih 100-150m, ali ne pokazuje prema krstu. Stavicu skicu terena da biste bolje razumeli.
Odgovori
#8
Okolina


Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)
   
Odgovori
#9
kako se zove izvor.........imali mesto da se zove u okolinu gradac
Odgovori
#10
Ovo mesto se ne nalazi u planovima, na njaga sam naleteo sasvim slucajno. A izvor se zove "Vrelo".
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)