Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vucija jazbina mapa
Lepo je da se zakuvava diskusija! Ja se trudim da sto je vise moguce logicki resimo situaciju,da ne pustamo mastu daleko,vec da je drzimo taman toliko na dizgine,da se propinje i da grbi napred,pod kontrolom,a ne da otrci gde ona hoce.
Evo jos nekih detalja za mozganje.

Pre dve godine je u jednoj labaratoriji uradjena hemisko-tehnoloska analiza onih rupica.
Doslo se do zakljucka u labaratoriji da su one bušene onom šipkom koja je sluzila za nabijanje baruta i zrna u pušci, kada su se puske tako i punile,znaci nema veze sa rimskim ili praistorijskim lokalitetom. Sto moze da znaci,oko 1800-1912 godine,ili od kad vec postoje te puske tandzare,ne znam.

Kamen na kome je nadjena je imao oblik neke fotelje,stolice,koja je gledala dole na put,ispod puta ima i neki presuseni potok. Da li se mozda u nekiim dokumentma spominje takav slican kamen gde treba naci mapu?

Svaka pomoc je dobro dosla,svako ko pomogne u resenju je dobrodosao u druzinu!

Procitao sam negde pre par godina u nekim novinama, da kad u arapskom svetu umre neki starac koji je ziveo dugo,recimo preko 90 godina, u tom mestu je dan zalosti jer za njih je taj gubitak kao da je spaljena jedna velika biblioteka. Jer on je znao kad ce kisa,kad ce pescana oluja,kad ce neka muka da naidje,bolestina,gde je voda i kako da je nadje i mnoge stvari.... Jos veca je zalost ako to znanje nije preneo na nekog jer je onda zauvek izgubljeno.

Mi smo svi deo kolektivne svesti,sve sto je receno od pocetka do sad u univerzumu,postoji u nama,pohranjeno u podsvesno i nesvesno. Tako da je i ova mapa kao i sve ostale koje su prave takodje deo nase svesti, samo ih trebamo iščeprkati i ovaj forum prvenstveno za to sluzi,da imamo vatrene polemike,kako bi dosli do resenja!

Čeprkajte dalje,dublje.....

Odgovori
Postovani
Ne znam od kada je slika i nije me ni briga…Ali ovoliko razglabanja za nesto sto se vidi kako je radjeno…Shema nije mi namera da obrazlazem i drzim predavanje o keramici...  Da se malo vise bavis proucavanjem keramike na terenu ZNAO  bi kako izgleda rimska ,praistorijska ili moderna keramika…(ako hoces da naucis idi sa ovom decom po rimskim lokalitetima pa ces nauciti za jedan dan vise negoli do sada) Ja sam imao nameru da konacno pekinem vec po ko zna koji put vidjenu situaciju u zivotu….Mnooogo , mnogo sam se nagledao i naslusao svakakvih prica bajki i cudesa ...A kada pokusam da logicki , sa razumevanjem nekome nesto objasnim NEVALJAM  rusim snove…
AMANDA  pitanje za tebe!!!! Ako je ovo kako kazes radjeno u 19 veku i to sa arabije , Da li ne bi  bilo lakse to izcrtati na bilo sta drugo nego li uzeti BLATO, izvajati, izbusiti pa to opeci na jakoj vatri?
Ako je bilo kako kazes u institut  na radioizotopsku c14 proveru i sa sigurnoscu od 100% receno koriscene arabije pa zasto se onda toliko raspitujes cuvaj to i idi radi JER SAMO TI I ZNAS TO MESTO ..a koliko vidim samo i ti znas sta je to i imas resenje ...
Pa mi nije jasno da li ti to nas proveravas (inteligenciju ili ..) Sta god da ti neko kaze, imas kontra argument i branis svoj stav pa ako je tako ONDA DRUZE RADI I CUTI  ako li si pak nesiguran u svoj stav RECI TO JAVNO..

Jos jednom ovo je po ko zna koji put kazem necu se nikada vise javljati na ovu temi i slicnim temama...
Odgovori
Kosač,
Nisam spominjao arabiju da ima veze sa terakotom,vec sam hteo nesto drugo da kazem,ali ko je razumeo razumeo je.Mozda se ta šipka zove arabija? Nemam pojma
Nemam resenje za mapu,niti imam nameru da proveravam necije znanje,inteligenciju niti bilo sta.
Poziv je otvoren za pravljenje ekipe ko ima resenje ili moze da pomogne. Prosto. Al u praksi.
Na terenu gde je nadjena,nema nista sto moze da ukazuje na put ka resenju,jednostavno blokada.
A za prepucavanje i polemiku koja preraste u znate sta vec,ima puno takvih primera na forumu,znate i sami,jednostavno nisam. Izvinjavam se ako sam Vas isprovocirao,nije mi bila namera.
Pozdrav svima

Odgovori
Ajde jos jedamput da oprobamo logiku. Ti druze prvo nisi rekao da je u pitanju kamen u obliku fotelje i da ste kod njega nasli to sto ste nasli . Postavljas pogresna pitanja a trazis posten odgovor . Ne ide . Vi ste se upleli u prepucavanje a zaboraviste ono sto hocemo da uradimo ovamo . Sedi u fotelju i trazi sledeci znak , imas puno sledecih koraka ka resenju . Na koji nacin na nacin zivotinje koja je nacrtana treba da gledas i trazis oznake u visini njenog pogleda . pa dalje pa dalje . sta trazis . trazis veliku grobnicu cija je jedina mapa ta koju posedujes.Carska grobnica
Odgovori
Minicicu,
ti imas najlogicniji pogled na ovu mapu.svaka cast,cekam lepo vreme pa da odem ida krenem malo cetvoronoske,mozda se nesto ukaze.
havala ti
Odgovori
pa ne mora bas cetvoronoske brate . ;D . ali obrati paznju na oznake koje su verovatno povezane i upucuju jedna na drugu . do cilja . pa sad kad nesto nadjes seti se svog druga koji je tako pomogao . :Smile
Odgovori
ke kopas na kosovo sigurno sega .... da da !
Odgovori
Prijatelju, sama keramika je u obliku strelice sto po mome misljenju treba traziti sledecu oznaku u tom pravcu... Ima 8 takozvana rebra na zivotinji sto oznacavaju neku meru polazkom od fotelje... Sama fotelja ako jeste(nisi je slikao) kada sednes na njoj ako ti noge dodiruju zemlju tu treba proveriti detektorom ili pak kopnuti malo nece skoditi,a ako ne dodiruju zemlju onda dalje trazi znak,od te fotelje sigurno ces videti neki kamen u daljini a u pravcu koji pokazuje ta opeka ako si zapamtio u kom polozaju si je nasao... Pozdrav.
Odgovori
Pozdrav svim forumasima,
Pre neki dan sam probao nesto sa ovom mapom,posto mi je bilo sumnjiva njena siva boja sa strane gde su rupice. A pre toga sam dobio informaciju da se u blizini nalazi cesma koja mirise na barut. Istrugao sam malo turpijom na beil papir,prah je bio siv,upalio sam upaljacem,nije bljesnuo kao barut recimo,ali je sagoreo jako brzo,nestao,2-3 sekunde.

Mozda je napravljena od blata iz okoline te cesme?
Da li taj trougao u sredini sa rupicom moze predstavljati neki bunar,izvor,jamu rupu ili tako nesto?
Takodje napominjem da je svaka pomoc u resavanju problema dobro dosla i otvoren je poziv za pravljenje ekipe. Jer nemam resenje za sad.
Pozdrav za Kosaca
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)