29-07-2011, 09:33 AM
Dal neko ima zapis za pare generala Mihailp Apostolski ostavene na planini Plackovica u kozne torbe iznad torbe Slem za slem sam slusnao da je izvadeni a da pari seuste stoju.......................
GENERAL MIHAILO APOSTOLSKI
|
29-07-2011, 09:33 AM
Dal neko ima zapis za pare generala Mihailp Apostolski ostavene na planini Plackovica u kozne torbe iznad torbe Slem za slem sam slusnao da je izvadeni a da pari seuste stoju.......................
06-08-2011, 08:24 AM
znam ja.mpeca ga je izvadio pre par godina,ali nece da kaze :lol: :lol::lol: :lol: :lol::lol: :lol: :lol::lol:
06-08-2011, 12:01 PM
Zdravo prijatelji.Makedonija je bila majka hajduka dugo godina.Itu su komite isto tako vodile gerilsku borbu za oslobodjenjeod osvajaca. Isto tako razni osvajaci su od mestana otimali blago a neretko su im i oni davali planove a i zlato i tako spasavali svoju glavu a i glave svoje porodice kao i rodjaka i prijatelja. Dosta tovara nisu mogli sami da odnesu zbog borbi a i da ih njihovi saborci nebi zbog zlata ubili . Oni su to sakrivali sa nadom da ce se nekada vratiti po njega ali su cesto ginuli plan izgubili a i secanje na opis samog mesta je posle dosta godina izbledelo.Takvih primera ima i u .Srbiji . Na tom slucaju nisam radio ali ko zna mozda nekada i hocu.
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO!!!!!
07-08-2011, 12:17 AM
Zdravo mpeca moj je tatko izvadio slem za perku ali nije izvadio pare ispod nje to je bilo dalecna 1980 godina da posle to 1994 godina se nauci da samog generala je terao to mesto i slema a nije mogao da nadze kao i moj otac danas se ne mogu setiti na mesto gde je izvadi slem............
07-08-2011, 11:02 PM
Zdravo prijatelju.Ako sam te dobro razumeo tvoj otac je slucajno nasao slem pa je tek posle saznao da je nesto trebalo da se nalazi ispod njega .?Nije mi bas najjasnija uloga toga generala koga pominjes narocito 1994 godine dali je tada nadjen njegov plan ili se on ili neko od potomaka pojavio sa planom? i I u mom kraju se cesto koristila rec tatko , moja majka je tako zvala svoga oca LJubomira.
Iskreno posteno i opusteno!!!!!
08-08-2011, 11:58 AM
Pri kraja na vtorog svetkog rata na bitku bel kame komandant edinice toga je bio Mihailo Apostolski i pri beganje od zarobeniztva on sam je stavio vojnicku torbu sa 20 kg lira i vrz torbu je stavi slem za perku kao znak moj otac vo 1980 godine go nalazi slema ali nije proverio zta ima ispod nje, po neko vreme dolazi i samog mihaila d traze zlem ali ne moze da ga nadze a moj roditelj tek 1994 godina se naucuva da ispod slema se nalazi vojnickog torba pune pare ali nazalost i on danas se ne mogu setiti na mesto..........
08-08-2011, 01:35 PM
Neverujem da je sljem ostavljen negde na livadi.Najverovatnije ga je ukopao u zemlju a iznad njega ostavio neki veci kamen ili plocu obojenu drugacijeod ostalog kamena okolo.Bez obzira na godine koje su prosle cudi me da tvoj otac nemoze da se seti lokacije na kojoj je nasao sljem, Iako ih je na tom terenu zbog silnih ratova i bitaka bilo dosta siguran sam da je taj od generala bio po necemu specifican . Na sebi je morao imati neki beleg Ili urezano ime i prezime generala ili pak njegove inicijale.Ja nikada nisam bio na tom terenu medjutim general je morao imati neki zaklon da bi mogao da neometan to zakopa .Za jednu torbu mu nije trebela velika rupa medjutim samo mesto je moralo biti ili rov ilizaklonjeno stenama.
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO!!!!!!
08-08-2011, 05:56 PM
Problem je u tome sto moj otac slem je iskarao od rupi u buku i sad ne zna od koje drvo je izvadio slem....................bio sam sa lokatorom na tom mesta ali nije bio dobar fakjao e signal nad 20 mesta i nismo znali po kome signal da trazimo akli to je to ............
08-08-2011, 10:07 PM
Zdravo prijatelju .Obicno lokator pokaze prvo na mesto na kome se nalazi najveca kolicina. Mozda na toj lokaciji na koju se sumnja da se nalazi torba sa lirama ima para na vise mesta pa zato lokator zeza .Neznam sa kojim ste lokatorom radili ali locirajte mesto do 50 m sa daljincem a onda ili sa lokatorom za kratka rastojanja ili detektorom. Pokusaj da vratis secanje ocu tako sto ga pitaj dali se jos nesto desilo toga istoga dana kad je doneo sljem kuci iliu povratku dali je nekoga sreo ili slicno. Trazite temeljno i polako deo po deo i stavljajte belege tako da znate gde ste presli da ne trazite dva puta na istom mestu . A mozda je preduslov za pronalazak mesta to da tvoj otac obeca da ce u podeli para general ili njegovi potomci dobiti jednak deo. Ispricacu ti i jednu pricu za koju mi tvrde da je istinita,a dogodila se pre mnogo godina u okolini Pirota, mozda ce se isto i tebi desiti sto ti od srca zelim.
Gazda jedne stare fabrike u Pirotu je imao i odmaraliste nedaleko od PirotaTo je cuvao i brinuo se o njemu jedan covek koji je imao u tom poslu i pomocnika jednu mladu kerusu.Posle nekog vremena kerusa je porasla i doslo je i vreme da se i okoti. Tek jedno jutro ona se pojavila sva radosna i masuci repom gladna cvileci molila gazdu za parce hleba .On je sav radosan nahranio , a ona je odmah posla nazad stencima da ih podoji , stalno proveravajuci dali je neko prati. Na bezbednom rastojanju covek je kerusu pratio pazeci da ga ona ne primeti .Posle nekoliko stotina metara ona se zaustavila pogledala levo desno iusla u suplje stablo.Priblizivsi sestablu on je cuo radosne stence kako sisaju.Kerusa ga je primetila i masuci repom izasla da ga doceka. Zavukao je ruku u stablo i jedno po jedno stene stavljao u korpu sa namerom da ih prenese u kuccuva i pazi.Kad je gurnuo ruku za zadnje stene trazeci stene napipao je pored jos nesto bili su to dukati koje je neko ko zna kada tu ostavio.Kerusa ga je za njegovu dobrotu i paznju nagradila. Smestio je i utoplio majku sa malim stencima a onda se vratio i preneo zlatnike u kucu.Odmah je pozurio da javi gazdi u Pirot sta je pronasao zeleci da nadjeno sa njime podeli bratski. Gazda ga je saslusao i rekao mu meni netreba ja imam dovoljno a to je tebe tvoja kerusa nagradila za tvoju dobrotu i ljubav koju si joj pruzio. Pirocanci su divni radni i posteni ljudi i ja ih pozdravljam.... ISKRENO POSTENO I NARAVNO OPUSTENO.!!!!
06-10-2011, 10:28 PM
mnogu zborovi ama nikoj ne go spomnuva mestoto. plackovica e golema!
|
|
|