Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Interesantan plan?!
Stancov polugar, Smukova rupa i ona pecina koja se nalazi na mestu Zabeka . Izgleda da su to varijacije jednog te istog plana. U sva tri spisa u pitanju je rimsko blago i u sva tri spisa se ponavljaju isti ili slicni detalji . Ja sam ubedjen da se radi o istoj stvari samo sto je svaki spis postavlja na drugo mesto. Koje je mesto ono pravo ili tacnije koji je spis onaj pravi ?
Vidim da kolege iz Bugarske tacno znaju gde se nalazi Stancov polugar pa me interesuje sta je do sada tamo uradjeno.
Odgovori
Stancov polugar,ustvari znaci Stancovo imanje,POLUGAR na Bugarskom jezniku znaci kao neka imovina,ili pasha ,odregeno mesto koje ima svog gazde ,ili kako ja zamisljam to je kao neka kucica mala sa svoje dvoriste.E sad ima takvi mesta mnogo,gde bi mogle da bude to pravo mesto veliko je pitanje,Bugari tvrde da je u Bugarsku,ja znam jedno selo kod mene se zove Stanca,ima i reka ima neki skokovi sto kazu kao vodopadi,mozda je to od jednu porodicu nekadasnju danas nastalo celo selo ,sve je moguce ,ali dali je u stvari sve ovo istina sto se prica za taj Rimski muzej ,dali to uopste i postoji ili je samo neka izmisljena prica,to je veliko pitanje niko nema zdravi dokazi da to stvarno postoji ,jer kad bi imao dokazi imao bi plan gde se to tacno i nalazi,a i da je istina ima i jedna druga kombinacija mozda je do sad i ocisceno sve to,proslo je dugo vreme prosli su svakakvi osvajaci po ovim nasim prostorima,zar oni nisu imali nikakve dokumente i planove samo mi danas imammo sve i svasta.
Odgovori
Bilo ovo istina ili ne,mnogo je interesantnije pitanje,kada se uzme u obzir ovo sto je rekao Plandzija,ko je sad tu od koga prepisivao.Jer iz ovoga sledi,ako se radi o maltene slicoj ili istoj stvari,da smo ili mi prepisivali od Bugara ili oni od nas.To menja mnogo stvari.Ovo otvara mnogo ozbiljnu temu.Uopste nije mala stvar,jer ako smo mi od njih prepisivali pa doradjivali i svojatali neke stvari,onda cak i prica o Smukovoj dupci moze da padne u vodu.
Odgovori
Plandzija, mislim da je pecina na mestu Zabeka pronadjena i vidjene su stepenice unutra. Neznam dali ima nekih znakova pored ulaza ili u okolini jer je pronadjena slucajno. Tu u blizini ima rimsko gradiste i rimski rudnici.
Odgovori
Pozdrav svima,POLUGAR bratja e livada i mesto e veliko i tamo Stanco е gledao svoja veoma velike stada sa ovaca.
Odgovori
Eto go polugara
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=42.757...0%B0%D1%80
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)