Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kantar sa 10 X i cvet pored njega
Postovane kolege forumasi
Posto je zadnji trend kantar saljem jedan crtez kantara s arapsik i latinskim deset. Pored kantara, na drugom kamenu, isklesan cvet. Nadam se vasoj pomoci u odgonetanju.
Zahvaljujem se unapred!

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Hmmm...sta kazes "CVET"..jel... Wink...kolko je daleko od kantara ?
Odgovori
Postovani Grota
Crtez sam postavio onako kako ju je nacrtao jedan moj prijatelj. Ja, da vam kazem pravo, nisam bio do te stene gde su ugravirani znaci tako da ne znam koja razdaljina deli jedan znak od drugog. Poslao sam isto pitanje prijatelju preko e mail-a ali jos nema odgovora jer je on na putu do subotu uvece. Prvom prilikom dopunicu moj post s odgovorom na vas pita nje.
Hvala ne vasu spremnost za pomoc!
Pozdrav! 
Odgovori
Sinoc sam komunicirao s kolegom preko telefona i on me rece da je cvet nekih 200 metara dalje i pored cveta pismo (tekst). Posto zbog zdravstvenih razloga a i zbog loseg terena nisam bio u mogucnosti da samo proverim sve ovo sumnjam da su ovi znaci povezani. Navedeno pismo, za koje moj kolega kaze da su neka sova na arapskom, i ako sam pola reci pise cirilicom a pola latinicom, sumnjam da je je taj tekst na arapskom. Blizu cveta na nekoj poljani neko je rovario pod jednim drvetom. Sumnjam da je nesto pronasao. Ipak ako mi neko pomogne oko duple desetke, arapskog 10 i latinskog X onda cu morati sam da se latim posla.
Pozdrav!
Odgovori
deset koraka u kom pravcu pokazuje kantar, predpostavljam da je tamo cvet...
Odgovori
to nije kantar.....takav znak ima i na mom terenu , a sledeci znak od ovog je bio na oko 10 metara i pokazivao je na grob
Odgovori
Pozdrav Bobane
Isto i jam imam neke sumnje de je pravi kantar jer mu nedostaju puno elemenata. Ipak da bih imao neku ideju o srtezu pretpostavljao sam da je njblizi kantaru. Na kraju krajeva njegovo odgonetanje je vaznije od oblika.
Hvala na pomoci!
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)