Teme: 20
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
gospodine kosacu ,procitao sam negde na forumu da ste dali neke znakove za babin zub,pa sam hteo nesto da pitami da dodam .posto ne mogu da nadjem onu vasu poruku stoga necu moci redom nego po secanju.jedan od znakova je bila plovka ,ja sam letos bio gore inace na jabucko ravnisteidem stalno,plovka je u potok ispod hotela gde je bila vodenica,iznad vodenice ima hajducki grob.2.kamen kao jaje je bio na dojkino vrelo ali je stumban odavno ali pored vrela ima potkovica.3,mislim da je pomenuta i rogoza,rogoza se nalazi nzvodno od dojkinog vrela pored hajducke crkve,odatle pocinje debesticka reka rogoza je ostecena ali i dovoljno vidljiva za identifikaciju.4.gusle,gusle su citave i nalaze se ispod jabuckog ravnista u blizini vodopada tus,inace vodopad tus istice iz izvora koji izvire na hajducko igriste.5pop cita knjigu je ispod bolvan kamena.6.za stanjinac se ne secam tacno sta ste dali ali ja znam za mesto iznad stanjinca gde je bila zlatna alka na ulaz u pesteru za alku je bio privezan pramen zenske kose.7.pomenuli ste neki mostic sa dva stuba, ja nisam siguran dali je o tom mostu rec ali na babinom zubu ima dva zidana stuba po mome ili su od mosta ili od nekog akvadukta.i jos sam hteo da pitam za jedno mesto na babinom zubu ,radi se o jednoj pecini na litici jako je tesna i nepristupacna unutra je ulazio jedan moj prijatelj ali samo na ulz dalje nije isao ,tu na ulaz je video 12 cavke na kamenu policu,pa me interesuje dali je imas u zapisima,mi se spremamo za izlazak gore i to vrlo brzo ujedno cu tad da donesem i slike od ovih znakova koji su prostali.pozdrav
I....Plovka i tri plovceta kako plove(znaci nemaju noge)...i ima na tom kanenu jos znakova....
II...Tri groba jedan hajducki bez glave a glava mu kod noge ...jedan prazan a u jedan njegov prilog(deo)
III..Kamen kao jaje koji stoji na tri noge od njega na istok sablja u steni (prava ) zabodena i kantar i.....
IV..Kamen rogoza koji se nalazi na uscu crne reke i bele vode preko njega voda ide od njega svinjski kladenac i srna copava (srna je od rogozu na 500 koraka)Ispod rogozu imas na 1,1/2 arsina covecju glavu a na jos pola arsina nekoliko manjih ostava na tri kata...
V...Pop cita knjigu a knjiga necitka (mala potkapina) sa njegove leve strane isti kamen (bez znaka) na 2 arsina od stene mala ploca ispod nje testija sa dukatima...
Ne mogu vise da pisem pozdrav
Teme: 20
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
UVAZENI KOLEGA KOSACU,drago mi je sto ste mi odgovorili i sto mozemo da komuniciramo na temu jabuckog ravnista i babinog zuba,a ja kao sto sam obecao,samo vreme da nas pusti donecu slike odozgo.ako nije problem doneo bih slike i iz ovog sela za koje mislim da je cucunje,tamo se josuvek poznaju temelji tih sedam kuca ,kuce su bile ogradjene zidom,kapija je stajala do skora,na kapiji sa desne strane bila je napravljena mecka visine metar i trijes,u desnom oku joj je bila zlatna parica,to je ustvari bio nisan koji je nisanio preko potoka na jednu markantnu stenu ispod koje izvire izvorce,tu ispod stene na potoku je poveliki vodopad a uzvodno sa desne strane uz potok ima tri obrocista malo iznad njih u potok ima riba u tepsiju nije klesana vec ispupcena u tepsiji,sad se ne vidi zatrpalo je kamenje kad su pravili put.za sada toliko josjednom hvala uvazeni kolega i veliki pozdrav