Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
devica
Zdravo  himovich
Ako to znas onda cu ti poslati original!!!!!!
Pozdrav  Wink
Odgovori
  Bio sam na Devici ali je ne poznajem . Imao sam vodice iz sela Jezera koji su znali sva ova mesta koja kosac pominje ( i mnoga druga),mislim na ove magarce i na devojke . Koliko se secam ti znakovi vise ne postoje . Unisteni su nakon sto su oko njih ucestali ,,arheoloski radovi''. Pricali su mi da postoji neki nacrtani magarac ,cak su pominjali i ime coveka koji ga je nacinio sto znaci da taj znak nema veze sa originalima. Ruka zaista postoji i danas (bar se nadam) ali je to mesto posetilo na hiljade nasih kolega. Ja za magarce i ruku nisam imao nikakve sigurne podatke tako da me nisu ni interesovali .Sto se devojaka tice mesto je ono pravo i sve je bilo bas onako kako je napisano. Postojala su cak i ona tri kamena ili tacnije kamene ploce poredjane jedna preko druge.
Odgovori
Zdravo plandzija
Sliku magareta koju su mi poslali na kome se vidi magare , znak je fals. Ako postoji saka tu je i magare od njega se ide za lagum. A dve devojke nose kotarice nalazi se na tromedju. Ali znak je prekrit sa zemljom tako da ne verujem da su mogli da ga nadju. Zato sam i rekao kako da nadju kladenac i lako cemo naci znak.
Od S. Skrobnica prema s.Beli potok ima zavetina sv.Jovan na krstoputini ima kamen i na njega boso covecje stopalo pa onda kladenac na koga treba da ima iskovan srp saka i krst ispod njega na izvestan broj koraka iskovana zmija sa glavom na dole. Mesto jezero ima na steni veeeliki krst i tu ima crkviste......
Odgovori
Kosac,u kom selu sa bogovog guvna treba da se vidi crkva(moguce je samo u Skrobnici)?Magare sa samarom i rimskim xx je podaleko odatle,za drugo neznam.Mecjih rupa ima vise pa je pitanje koje je pravo mesto.Tromedje koje pominjes nisu bas tacne,ali ima nekog smisla.Nisam dugo bio na planinu(ovim povodom) tako da sve uzmi sa rezervom.
Odgovori
OVO MAGARE JE PRAVI ZNAK,NIJE LAZNO,A STO SE TICE MECLJE RUPE TU IMA VELIKA MECKA KAKO SEDI I OD GUSE LANAC A IZA NJE MALO MECE SEDI,I JOS KOJI ZNAK,TO JE BLIZU ORLOVOG KORITA,NA DEVICI,MNOGO MALO LJDI ZNAJU OVU MECLJU RUPU
Odgovori
KOSAC TI SI U PRAVU......BLIZU TROMEDJE JE I OVA MECKA SA MECE,A IMA I MAGARE,SA TOVAR I BEZ TOVARA I SAKA I OKVIREN KRST,I SV.JOVAN,I PECINA U KOJO JE LIK SV.JOVANA,I POTKOVICA 70*70 I KRST 70*70,I JOS MNOGO TOGA,I SVE JE TO NA DEVICI,TROMEDJA DUGOPOLJSKO CITLUCKO NOVOSELSKO I MESTO KULINA,LAZAREVA VRTACA,CAREVA VRTACA,ORLOVO KORITO,A SVE POCILJE ISPOD CAPLJINCA,I IDE DRVARSKIM PUTEM DO RIMSKE CESME,KOJU ZOVU DUGOPOLJSKA,A MALO NJIH ZNA DA NA 150M ODATLE IMA VRTACA I U STRANI VRTACE UZIDANA CESMA SA KAMEN I OPEKU
Odgovori
Ja sam koscu poslao sliku magareta koju si ti postavio na forum.Naglasio sam da  si to ti slikao sve sa zeljom da radite vas dvojica zajedno.
Odgovori
hvala apis.malo je postenih ljudi.....svi kao znaju nesto a samo izmisljaju i prepricavaju price......jos niko nije iz izneo podatak za magare,ima jos znakova koje znam kod magare,i onda lazno magare.tako je i sa meckom i mecetom niko nema nista...svi traze nesto drugo.znam puno znakova u devici koji su pravi znaci i svaki sam slikao...od capljinca preko kuline do beljine vrtace..ali nema podaci ili tehhike...mene zanima ako moze da se resi MECKA I MECE I LAZAREVA VRTACA SA POTKOVICOM I KRST..POZZZ
Odgovori
Zdravo Đole
Kod tebe tamo u Devici ima nekoliko važnih stvari , koje mislim da nisu odrađene. U klisuru gde je bilo vrelo (nalazi se blizu zv.mesta svračja padina) Postoji pećina koja je zatvorena a kada pođeš u svračju padinu treba da ima tri vrtače....Kod Mečje pećine da li ispred ima propas ili ambis? Kod magare da li ima šaka iskovana na kamenu? Ako ima od magare sa samar je ulaz u lagum. Tamo su tri odaje i ....
Na tromeđi da li ima znak dve devojke nose korpu? Znak je mali...
Pozdrav
Odgovori

Pozdrav
da ispred mecke ima propast velika,a kod magareta je bila saka i krst i na obodu vrtace kamen ko pola covek na ljemu je pisalo CAR i jos jedan uokvireni krst.....i na 150m potkovica i krst...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)