Pozdrav svim clanovima ovog predivnog foruma (i buducim) i sve pohvale gos.ADMINU kao i respekt prema gos.PLANDZIJI,gos.MILANA,gos.POP MARTINA itd.Interesuje me kako se POP MARTIN podpisivao : SAMO INICIJALI ili ponekad CELO IME unapred se svima zahvaljujem.
Imao je svoj pecat
Javi se da ti posaljem sliku
Teme: 7
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Postovani g.Kosac,
da li postoji mogucnost da vidimo tu sliku?
S postovanjem,
Vudi Alen
Teme: 7
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Kosac je gost tako da ako ZMAJ ima tu sliku i ja bi voleo da vidim, ili ko ima da mi posaje, hvala.
Pop Martin je imao svoj podpis i isti takav pecat
samo je veooma retko njega stavljao na vidno mesto ...Jedino na grobu svoje sestre ima pecat Martinov
Veliki pozdrav za Kosaca, sigurno je vrlo lepo videti pravi Pop Martinov pecat i podpis, ali mene zanima kako se zvala Martinova sestra, ako nije tajna, jer do sada ja sam cuo vise imena koja se pominju a sve su to bila puka nagadjanja i pretpostavke..
Teme: 15
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Grozda je sestra drugog hajduka koji se zvao Krum Ivanov .Ljudi cesto spise koji su ostali iza Kruma kao i one od jeromonaha Kostantina pripisuju popu Martinu . Tacno je da su oni hajdukovali otprilike na istoj teritoriji ali u razlicitom vremenu. Spisi popa Martina su novijeg datuma ,devetnaesti vek.
Teme: 23
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pozdrav svim tragacima,i onima koji se interesuju za ovaj hobi.
Nov sam u svemu ovome,i tek posle listanja foruma dva tri dana vidim da nista neznam.
Da se nije zvala Pana? Na osnovu neke legende koju sam cuo negde.