13-03-2014, 03:42 PM
Da li je netko video nešto slično,zanima me da li bi ovo mogao biti ilirski tumul,građevina je visine oko 5 metara i širine oko 7m.
Piramida
|
13-03-2014, 03:42 PM
Da li je netko video nešto slično,zanima me da li bi ovo mogao biti ilirski tumul,građevina je visine oko 5 metara i širine oko 7m.
13-03-2014, 06:57 PM
Moje misljenje je da treba prvo protumaciti ovo kamenje u prvom planu a ako dobro vidim da je jedan dobar deo krecnjackog porekla (zbog boje) ili onaj od koga se pecenjem dobija krec. Potom videti dali se slucajno neradi o nekoj staroj urusenoj "krecani" a ko zna princip rada moze i da opise. Premda tako vidljiva gomila izgleda da nije bila predmet prekopavanja,istrazivanja i sl. a nije bas ni mala onda se verovatno u lokalnom stanovnistvu zna njeno poreklo.
VEROVATNO DA GRESIM PA NEBI BILO LOSE DA JOS NEKO NESTO NAPISE.
13-03-2014, 08:35 PM
To kamenje bjele boje je beton jer neki građevinac je počeo nasipavat otpadom okolicu tumula tako da će vjerovatno vremenom bagerom i njega zauvjek srušit i ono šta je u njemu
13-03-2014, 08:42 PM
Ja se nebi slozio da je krecana vec bih pre rekao cumurana a lici i na kola sa arnjevima odnosno pokrivena kola , ali ipak slikaj iz svih mogucih uglova pa vidi na sta lici i obavezno prwgledaj okolinu za moguci znakovi kao i sam kamen.
14-03-2014, 11:47 PM
Krecana nije sigurno jer se one zidaju u zemlji posto se prethodno iskopa rupa,a ne lici mi ni na cumuranu,pogotovo sto se cumur pravi uglavnom od bukovog drveta,a u okolini tog kamenja vidite i sami koje je drvece...
|
|
|