Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Metall-Detektor MD 3006
Pozdrav. Moze li mi neko reci nesto vise o ovom uredjaju, njegove performanse, dubinu trazenja i slicno. Ponudjen mi je, pa se interesujem sta se moze uraditi sa njime, i koliko je kvalitetan. Hvala unapred.
Odgovori
Pozdrav.Za vazdusni test je solidan,ali za detekciju u zemlji narocito u diskriminaciji veoma slab,
Odgovori
Koj e po tvoemu dobar bar do 1m. - 1,2m. - 1,5m.  dubinu
Odgovori
(22-03-2013, 01:56 PM)miki link Piše:Koj e po tvoemu dobar bar do 1m. - 1,2m. - 1,5m.  dubinu

Kao prvo detekciju metala je nemoguce precizno definisati po dubini.To pre svega zavisi od same konstrukcije detektora,sonde za pretrazivanje,samog sastava terena(misli se na Mineralizaciju)Diskriminatora detektora.A po meni najvise zavisi od reflektujuce povrsine objekta.Ne od tezine metala.Naime besmislene su tvrdnje recimo jedan novcic( 1 euro)da detektor moze otkriti u zemlji na 45 sm pa i vise.
Odgovori
...relco....ovo za jedan euro sto si napisao...sve mi se cini da si radio sa pogresnim detektorima .......pa zato nemoj da tvrdis da takvi nepostoje koji ce otkriti imenovani novcic na dubini od 45cm !!!
Odgovori
(22-03-2013, 03:53 PM)grotagold link Piše:...relco....ovo za jedan euro sto si napisao...sve mi se cini da si radio sa pogresnim detektorima .......pa zato nemoj da tvrdis da takvi nepostoje koji ce otkriti imenovani novcic na dubini od 45cm !!!

Ja bih voleo da kazes koji to detektor moze u zemlji.Da ne bih trazio previse voleo bih da se vidi na nekom video testu
Odgovori
Ovaj hobi kojim se (bar vecina nas) bavimo je amatersko arheolosko istrazivanje i traganje za necim davno ostavljenim ili izgubljenim.Samo po sebi to podrazumeva traganje i samo traganje...za svim i svacim pa izmedju ostalog i za pomocna sredstva u tom nasem "traganju" , a to su metaldetektori. Ako mislis da nekom instant i brzinskom opcijom zadovoljis svoje istrazivacke porive onda si na pogresnom putu sto neznaci da nesto gresis / naprotiv...to znaci da si samo malo manje istrazivao. Trazis da ti kazem koji to detektor moze da detektuje novcic na dubini od 45cm da se nemucis dalje da trazis....pa evo ti odgovora...PROCITAJ OVAJ FORUM MALO BOLJE I ZNACES SAM. Sad dali si spreman da investiras veci novac u takve uredjaje to je vec neka sasvim druga tema a da oni postoje.."POSTOJE I TE KAKO" Eto pogledaj bar moje postove i neke sitnije nalaze sa jednim uredjajem pa sam proceni. Dragi prijatelju , ja se ovim batrganjem po vukojebinama i ovim hobijem bavim vec preko 20 godina i deeebelo iskustvo imam iza sebe a kroz moje ruke je proslo sto sta od uredjaja od onih prirucnih (ne samogradnja...protiv kojih nemam nista) pa amaterskih zujavaca i univerzalnih za sve nalaze do usko specijalizovanih za odredjene oblasti i mogu ti reci da znam sta pricam. Ja licno neverujem mnogo na postavljene ili pravljene snimke o raznoraznim uredjajima a skoro svi su u funkciji reklame i prodaje istih...na stranu ono malo istinitih i iskrenih. PUNO SRECE U DALJEM TRAGANJU Wink
Odgovori
Grotagold.Nemoj da se ljutis jer je ovo samo kolegijalna diskusija bez nekog nametanja i omalovazavanja.Nije primereno da bas na ovom mestu govorimo o iskustvu,ali kad me vec teras da kazem.Ja se elektronikom i ovim hobijem bavim vec punih 47 godina i mislim da nisi vise imao detektora u rukama i presao toliko terena kao sto sam ja.Servisirao sam bezbroj detektora i znam tacno o cemu pricam.Ovde pricamo samo o realnim mogucnostima bez uplitanja u teoriju i naucna dokazivanja.
Na kraju krajeva svako ima svoje misljenje i vredi svakog saslusati,ukazati na propuste,a eventualno i nauciti ponesto.
Stoga i pored svega ni ja za sebe ne smatram da sam savrsen i da sve znam.
Odgovori
Pre samo petnaestak godina niko od nas nije imao mobilne telefone (čast bogatima ako su tada imali one karićeve preskupe cigle) ali biću kratak ...odgovor je da sa Minelabom GPX 5000 može da se nađe novčić na toj navedenoj dubini. Eto odgovora zasnovanog na ličnom iskustvu...toliko od mene.
Odgovori
Mala dopuna na ovu temu:ovaj nalaz je bio na odprilike 45 cm sa malom DD sondom.Kad se uzme u obzir da je to slabija sonda od 11",pitam se sta bi mogla neka mono sonda od recimo 18".Grota pozdrav i budi mi veseo  Wink.

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)